Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Siemens Energy: H κατάργηση της ρωσικής επιχείρησης ευθύνεται για την ζημιά το 2022

Siemens Energy: H κατάργηση της ρωσικής επιχείρησης ευθύνεται για την ζημιά το 2022

Η Siemens Energy κατηγόρησε τη Δευτέρα μια επιβάρυνση 200 εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζεται με την κατάργηση της ρωσικής της επιχείρησης για μια ευρύτερη καθαρή ζημία το 2022, αλλά είπε ότι είναι ακόμη έτοιμη να διατηρήσει τουρμπίνες για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1.

Ο προμηθευτής εξοπλισμού στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είπε ότι οι ρωσικές επιχειρηματικές δραστηριότητές του θα μπορούσαν να πουληθούν ή να εκκαθαριστούν και η εταιρεία είναι σε επαφή με τις δημόσιες αρχές για να διερευνήσει τις λεπτομέρειες.

"Φυσικά η επίπτωση αυτού δεν είναι ασήμαντη στο τρέχον περιβάλλον", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy, Christian Bruch.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 2,8%, έχοντας αντισταθμίσει τις προηγούμενες ζημίες, αλλά εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις στον ευρύτερο τομέα.

Η Siemens Energy ανακοίνωσε ότι η καθαρή της ζημία το 2022 θα υπερβεί την περσινή ζημιά των 560 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χρέωση των 200 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναφέρεται ως ειδικό στοιχείο. Προηγουμένως ανέμενε η καθαρή ζημία του 2022 να είναι παρόμοια με την περσινή.

Απόσχιση

Η εταιρεία η οποία αποσχίστηκε από τη Siemens, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα σταματήσει κάθε νέα δραστηριότητα στη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι πωλήσεις στη Ρωσία αντιπροσώπευαν ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό των συνολικών πωλήσεων της Siemens Energy πέρυσι, ύψους 28,48 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε.

Παρά την προγραμματισμένη έξοδο από τη Ρωσία, ο Bruch δήλωσεότι η Siemens Energy είναι έτοιμη να συνεχίσει να διατηρεί τους στρόβιλους σε λειτουργία στον σταθμό συμπίεσης Nord Stream 1 Portovaya, εάν το θέλει ο πελάτης Gazprom.

Η Siemens Energy βρίσκεται σε συνομιλίες με τη ρωσική κρατική εταιρεία για τη μεταφορά ενός στροβίλου που έχει κολλήσει στη Γερμανία μετά από συντήρηση, που πραγματοποιήθηκε από τη Siemens Energy, λόγω διαφωνιών μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας σχετικά με τα έγγραφα που απαιτούνται για τη μετακίνησή του.

Ο Nord Stream 1, το οποίο συνήθως μεταφέρει το ένα τρίτο των εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη, λειτουργεί με δυναμικότητα μόλις 20% ως αποτέλεσμα ελαττωματικού ή καθυστερημένου εξοπλισμού σύμφωνα με την Μόσχα.

Ο Bruch σημείωσε επίσης ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία στα τμήματα ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa ήταν τροχοπέδη για τα τριμηνιαία αποτελέσματα και ότι αναμένει από τη νέα ηγεσία της εταιρείας να εφαρμόσει ένα αυστηρό σχέδιο ανάκαμψης.

Πηγές του Reuters ανέφεραν πριν από μια εβδομάδα ότι η Siemens Gamesa σκέφτεται να περικόψει περίπου 2.500 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 9% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, για να καταπολεμήσει τις υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών και τις καθυστερήσεις των προϊόντων που την έκαναν να εκδώσει προειδοποιήσεις για τα κέρδη.
Για να ενισχύσει τον έλεγχό της στα θέματα του ομίλου, η Siemens Energy ανακοίνωσε προσφορά 4,05 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά για το 33% που δεν κατέχει ήδη στην εισηγμένη στην Ισπανία εταιρεία, σχέδια που αναμένεται να επιβεβαιωθούν από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές τις επόμενες εβδομάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης