Ενέργεια

Γερμανία: Νέο πακέτο μέτρων για τους λογαρισμούς ενέργειας προανήγγειλε ο Σολτς

Γερμανία: Νέο πακέτο μέτρων για τους λογαρισμούς ενέργειας προανήγγειλε ο Σολτς

 Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση σε αλληλεγγύη με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε την Πέμπτη ένα νέο πακέτο μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής ελάφρυνσης, για να βοηθήσει τους ανθρώπους που αγωνίζονται με τις αυξανόμενες τιμές και τους υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας.

Μιλώντας στην πρώτη του ετήσια καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου, μια παράδοση που κληρονόμησε από την προκάτοχό της Άνγκελα Μέρκελ, ο Σολτς είπε ότι «οι πολίτες μπορούν να βασίζονται σε εμάς ότι δεν θα τους εγκαταλείψουμε», είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Δεκέμβριο, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Σόλτς αντιμετώπισε τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, που ανέβασε τις τιμές του φυσικού αερίου και οδήγησε σε αναταράξεις της γερμανικής ενέργειας, άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει μια εισφορά στην ενέργεια για να μειώσει την πίεση για τις εταιρείες που λυγίζουν κάτω από τις υψηλές τιμές και το συνδυάζει με μέτρα ανακούφισης για τα προβληματικά νοικοκυριά.

Ωστόσο, οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ για αύξηση των ορίων φορολογίας εισοδήματος έχουν πυροδοτήσει κριτική από το εσωτερικό του τριμερούς κυβερνώντος συνασπισμού αυτή την εβδομάδα.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, ο Σόλτς είπε ότι η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση σε αλληλεγγύη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι πιέζει για την κατασκευή ενός νέου αγωγού από την Πορτογαλία μέσω της Ισπανίας και της Γαλλίας για διαφοροποίηση των ευρωπαϊκών προμηθειών.

Μιλώντας για πρόταση περιορισμού της τιμής του ρωσικού πετρελαίου, η οποία έγινε σε μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά όπου προήδρευσε ο Scholz τον Ιούνιο, ο καγκελάριος είπε ότι θα χρειαζόταν την αγορά από άλλες χώρες για να λειτουργήσει.

Ερωτηθείς εάν η αύξηση των τιμών θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, ο Σόλτσ είπε: «Όχι, δεν νομίζω ότι θα δούμε αναταραχή σε αυτή τη χώρα με αυτή τη μορφή, με το σκεπτικό ότι η Γερμανία είναι ένα κράτος πρόνοιας... Αυτό το κράτος πρόνοιας πρέπει να λάβει αποτέλεσμα σε αυτήν την κατάσταση λέγοντας ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης