Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Eneos: Υπερδιπλασιάσθηκαν τα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο - Παραιτήθηκε ο CEO

Eneos: Υπερδιπλασιάσθηκαν τα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο - Παραιτήθηκε ο CEO

Λόγω υψηλότερων τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ο ιαπωνικός κολοσσός πετρελαίου και μετάλλων Eneos Holdings Inc (5020.T) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο διευθύνων σύμβουλος Osamu Sugimori παραιτήθηκε, καθώς η εταιρεία ανέφερε ισχυρά τριμηνιαία κέρδη λόγω υψηλότερων τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι ο Sugimori παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Sugimori παραιτήθηκε επίσης από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Πετρελαιοειδών της Ιαπωνίας (PAJ).

Η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 221,4 δισεκατομμύρια γιεν (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου από 97,6 δισεκατομμύρια γιεν πέρυσι, καθώς οι ισχυρότερες τιμές του πετρελαίου προκάλεσαν ισχυρό κέρδος αξιολόγησης στα αποθέματά της, υψηλότερα περιθώρια διύλισης και υγιή κέρδος από τα ενεργειακά προηγούμενα περιουσιακά της στοιχεία.

Αν και τα καθαρά κέρδη της ξεπέρασαν την ετήσια πρόβλεψή της για 170 δισεκατομμύρια γιεν, η Eneos παρέμεινε στην πρόβλεψή της τον Μάιο, ισχυριζόμενη ότι υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τις τιμές της ενέργειας και των μετάλλων στο μέλλον.

«Δεν αναθεωρήσαμε την εκτίμησή μας για το σύνολο του έτους, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου και του χαλκού, οι οποίες εξασθενούν πρόσφατα», δήλωσε ο Σοιτσίρο Τανάκα, ανώτερος αντιπρόεδρος, σε συνέντευξη Τύπου.

«Προς το παρόν, αναμένουμε μόνο περιορισμένες επιπτώσεις στη ζήτηση καυσίμων από την επιβράδυνση της οικονομίας», πρόσθεσε.

Η Eneos είναι επίσης σημαντικός παίκτης στην αγορά χαλκού, με την παραγωγή χαλκού από το ορυχείο Caserones στη Χιλή να αυξάνεται σε 34.000 τόνους το πρώτο τρίμηνο από 27.000 τόνους ένα χρόνο νωρίτερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης