Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω Nord Stream και Ουκρανίας

Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω Nord Stream και Ουκρανίας

Αυξημένες οι ροές προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία

 

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream και μέσω της Ουκρανίας παρέμειναν σταθερές την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία του χειριστή.

Οι φυσικές ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από τη Ρωσία στη Γερμανία ήταν 14.575.401 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h) για τις 0800-0900 CET, παρόμοια με τις προηγούμενες 24 ώρες.

Η Ρωσία μείωσε τις ροές στον αγωγό μόνο στο 20% της χωρητικότητας στις 27 Ιουλίου, επικαλούμενη εργασίες συντήρησης.

Οι υποψηφιότητες για ροές ρωσικού φυσικού αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν περίπου 36,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, άλλαξαν ελάχιστα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού διαχειριστή συστήματος.

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία ήταν αυξημένες από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία από τον χειριστή Gascade.

Οι ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 5.673.108 kWh/h στις 0800-0900 CET το πρωί της Παρασκευής, από περισσότερες από 4.900.000 kWh/h για το μεγαλύτερο μέρος της Πέμπτης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης