Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξάνονται οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Αυξάνονται οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe

 Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι αποστέλλει 42,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τετάρτη

 

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία αυξήθηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία, ενώ οι ροές μέσω του Nord Stream 1 από τη Ρωσία παρέμειναν σταθερές.

Οι ροές εξόδου στο σημείο μέτρησης του Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 4.758.182 κιλοβατώρες την ώρα (kWh/h) το πρωί της Τετάρτης, από περίπου 4.100.000 kWh/h τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης αγωγών Gascade.

Οι φυσικές ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 ήταν 14.445.082 kWh/h για τις 0800-0900 CET (0600-0700 GMT), αμετάβλητες από την προηγούμενη ημέρα.

Η Ρωσία μείωσε τις ροές στον αγωγό μόνο στο 20% της χωρητικότητάς της, επικαλούμενη εργασίες συντήρησης.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι αποστέλλει 42,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τετάρτη, αμετάβλητα από την Τρίτη.

Μια αίτηση για παροχή φυσικού αερίου μέσω του σημείου εισόδου Sokhranovka απορρίφθηκε από την Ουκρανία, δήλωσε η Gazprom.

Οι υποψηφιότητες για ροές ρωσικού φυσικού αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν περίπου 36,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, σε σύγκριση με 36,5 mcm την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης