Ενέργεια

Η αυξανόμενη γερμανική ηλιακή ενέργεια οδηγεί σε πτώση τις τιμές spot

Η αυξανόμενη γερμανική ηλιακή ενέργεια οδηγεί σε πτώση τις τιμές spot
Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακές πηγές στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί κατά 950 MW στα 8,8 γιγαβάτ (GW) την Παρασκευ

Οι τιμές spot της ευρωπαϊκής ενέργειας μειώθηκαν την Πέμπτη, καθώς η γερμανική ηλιακή ενέργεια φαίνεται να ενισχύεται ενώ η γαλλική πυρηνική διαθεσιμότητα αυξήθηκε σύμφωνα με το Reuters.

Η γερμανική ισχύς βασικού φορτίου για παράδοση την Παρασκευή μειώθηκε κατά 6,2% στα 526,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) στις 0829 GMT. Η αντίστοιχη γαλλική τιμή μειώθηκε 6% στα 522 ευρώ/MWh.

Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακές πηγές στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί κατά 950 MW στα 8,8 γιγαβάτ (GW) την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Η ημερήσια παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Γερμανία είχε προβλεφθεί να μειωθεί κατά 1,2 GW καθημερινά στα 3 GW την Παρασκευή, ενώ στη Γαλλία αναμενόταν να αυξηθεί κατά 1,7 GW σε 4 GW, σύμφωνα με τα στοιχεία.Η γαλλική πυρηνική διαθεσιμότητα αυξήθηκε κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 48,5% της διαθέσιμης χωρητικότητας καθώς το εργοστάσιο Paluel 4 των 1,3 GW επέστρεψε στο δίκτυο μετά από μια απρογραμμάτιστη διακοπή.

Η επανεκκίνηση του αντιδραστήρα Bugey 3 ισχύος 900 MW μεταφέρθηκε τρεις ημέρες αργότερα στις 22 Αυγούστου.

Η γερμανική πύλη προμηθειών Ispex ανέφερε σε μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο ότι η χαμηλή στάθμη του ποταμού Ρήνου πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι τον Νοέμβριο.Δεδομένου ότι το φαινόμενο θεωρείται ότι σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε οποιεσδήποτε εκτιμήσεις μελλοντικών κινδύνων εφοδιασμού.

Κατανάλωση

Η κατανάλωση στη Γερμανία μειώθηκε κατά 1,6 GW στα 54,6 GW την Παρασκευή, ενώ η ζήτηση στη Γαλλία αναμενόταν να αυξηθεί κατά 590 μεγαβάτ (MW) στα 40,8 GW.

Το γερμανικό συμβόλαιο ηλεκτρικής ενέργειας βασικού φορτίου για το επόμενο έτος μειώθηκε κατά 0,7% στα 515 ευρώ/MWh.

Η τιμή βασικού φορτίου Δεκεμβρίου στη χώρα έφτασε σε υψηλό συμβόλαιο νωρίτερα στα 620 ευρώ/MWh.

Η γαλλική σύμβαση βασικού φορτίου του 2023 δεν ήταν διαπραγματεύσιμη, με τιμή προσφοράς 665 ευρώ/MWh.

Τα ευρωπαϊκά δικαιώματα CO2 για τη λήξη του Δεκεμβρίου 2022 μειώθηκαν κατά 1% στα 94,80 ευρώ ανά τόνο.

Τα συμβόλαια άνθρακα αυξήθηκαν την Τετάρτη καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού των ποταμών εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τον πυρηνικό εφοδιασμό και την ψύξη, τη χαμηλή παραγωγή ανέμου και τους χαμηλούς όγκους δημοπρασιών Αυγούστου που περιόρισαν την προσφορά, δήλωσε ο αναλυτής της Greenfact, Marcus Ferdinand.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το ράλι ήταν μάλλον κοντόφθαλμο, καθώς η πιθανότητα καταστροφής της βιομηχανικής ζήτησης αυτόν τον χειμώνα θα πρέπει να έχει πτωτική επίδραση στις τιμές, η οποία θα μπορούσε να είναι παρόμοια με αυτή που παρατηρήθηκε στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης