Διεθνή

Επίλυση ουκρανικού επιδιώκει να καρπωθεί ο Erdogan: Πρόταση σε Zelensky για συνάντηση με Putin - Θετικός ο Ρώσος πρόεδρος

Επίλυση ουκρανικού επιδιώκει να καρπωθεί ο Erdogan: Πρόταση σε Zelensky για συνάντηση με Putin - Θετικός ο Ρώσος πρόεδρος
Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο Putin -κατά συνάντηση του με τον Erdogan στο Σότσι- εμφανίστηκε θετικός για μια συνάντηση με τον Zelensky
Την επίλυση του ουκρανικού και τον τερματισμό του πολέμου ή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία επιδιώκει να καρπωθεί ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoagan. Κι είναι προφανές πως εάν τα καταφέρει θα αναδειχθεί στον απόλυτο κυρίαρχο της περιοχής, εξέλιξη που θα εκτοξεύσει στα ύψη και τη δημοτικότητα του ενόψει των προεδρικών εκλογών, που χρονικά τοποθετούνται το 2023.
 Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο Τούρκος πρόεδρος -κατά τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογο του, Volodymyr Zelensky, παρόντος του γγ του ΟΗΕ, Antonio Guterres- θα απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin. Όπως μεταδίδει το CNN Turk, στόχος της συνάντησης θα είναι να καθοριστεί ένας οδικός χάρτης για την εκεχειρία στην Ουκρανία και στη συνέχεια η μπάλα να περάσει στις αντιπροσωπείες.

Το σενάριο για τη συνάντηση Putin με Zelensky

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το CNN Turk μεταδίδει ότι, ο Putin κατά τη συνάντηση του με τον Erdogan, στο Σότσι, «άφησε να εννοηθεί» ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μόσχα έχει αμβλύνει τη θέση της όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο προέδρων.
Επίσης, το CNN Turk επισημαίνει ότι αν και αρχικά η ρωσική πλευρά επέμενε ότι η συνάντηση μεταξύ Putin και Zelensky θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των χωρών σε επίπεδο αντιπροσωπεία, τώρα φαίνεται να έχει αλλάξει η προσέγγιση. Σύμφωνα με τις πηγές του τουρκικού δημοσιεύματος, τώρα «οι ηγέτες μπορούν να συζητήσουν και να καθορίσουν ένα οδικό χάρτη και στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες να αρχίσουν να εργάζονται ώστε ο οδικός χάρτης να υλοποιηθεί».
Σύμφωνα με πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία είναι πιθανό να μην αφορά στον τερματισμό της σύγκρουσης αλλά στην κατάπαυση του πυρός.

Η συνάντηση στο Σότσι

Στις 5 Αυγούστου, ο Putin συναντήθηκε με τον Erdogan, στο Σότσι. Μετά τη συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι είχε προτείνει στον Ρώσο ομόλογο του μια συνάντηση με τον Volodymyr Zelensky στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης