Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Καλπάζουν οι τιμές ενέργειας - «Τρομάζει» η Γερμανία με τα προθεσμιακά στα 1.000 ευρώ/MWh σύμφωνα με το Bloomberg

Καλπάζουν οι τιμές ενέργειας - «Τρομάζει» η Γερμανία με τα προθεσμιακά στα 1.000 ευρώ/MWh σύμφωνα με το Bloomberg
Οι τιμές του ρεύματος σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε καθημερινή βάση, δεδομένου ότι η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα

Σε ασύλληπτα επίπεδα κινούνται και οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στις χονδρεμπορικές αγορές της Ευρώπης, με τη Γερμανία να καταγράφει άνοδο 39% αυτή την εβδομάδα και αύξηση 7,6% στα 805,15 ευρώ/MWh στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας για το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πρόκειται για 10 φορές πιο ανοδικά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. Μάλιστα, προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του 2023, η τιμή να φτάσει στα 1.000 ευρώ/MWh!

24_13.JPG



Οι τιμές του ρεύματος σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε καθημερινή βάση, δεδομένου ότι η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου θέρμανσης. Η άνευ προηγουμένου αύξηση του ενεργειακού κόστους τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και απειλεί τα οικονομικά νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Όλες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης εισάγουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, προκειμένου να αναχαιτίσουν αυτό το «κύμα». Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας αύξησε το ανώτατο όριο του κόστους. Οι αυξανόμενες τιμές μπορεί να αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους στη χώρα να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτόν τον χειμώνα. Η ανώτατη τιμή θα οριστεί κατά μέσο όρο στις 3.549 βρετανικές λίρες ανά έτος, από 1.971 λίρες προηγουμένως.

«Χάος» στη Γαλλία

Παράλληλα, στη Γαλλία τα δεδομένα μόνο ευοίωνα δεν είναι. Αυτό γιατί, τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας είναι αντιμέτωπα με περαιτέρω διακοπές λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος ενέργειας εκτοξεύεται. Για σήμερα η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 706,32 ευρώ/MWh με άνοδο της τάξεως του 12%.

Η άνοδος οφείλεται στην ανακοίνωση της Electricite de France SA ότι περισσότεροι από τους αντιδραστήρες της θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να επανέλθουν μετά τη διακοπή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης