Ενέργεια

Κέρι σε Μητσοτάκη: H Eλλάδα κόμβος για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας και τον ενεργειακό μετασχηματισμό

Κέρι σε Μητσοτάκη: H Eλλάδα κόμβος για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας και τον ενεργειακό μετασχηματισμό
Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα η προετοιμασία της διοργάνωσης της Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” το 2024 στην Ελλάδα
Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα επισήμανε «την ιδιαίτερη θέση που έχει η Ελλάδα αυτή την στιγμή, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, το Κάιρο, σε σχέση με τη Σύνοδο που θα λάβει χώρα, η Ελλάδα είναι το κέντρο των εξελίξεων. Είστε σε καθοριστικό σημείο για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και τον (ενεργειακό) μετασχηματισμό που θα πρέπει να επιταχυνθεί. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε από κοινού νέους τρόπους συνεργασίας».

Κατά την συνάντηση, τονίστηκε επίσης η προτεραιότητα που δίνουν οι δύο χώρες στην προώθηση φιλόδοξων αλλά και ταυτόχρονα εφικτών λύσεων για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της ναυτιλίας και εξέφρασε την ευχή να συμβάλουν ουσιαστικά στην ταχεία υιοθέτηση παγκόσμιων μέτρων, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.iefimerida.gr/politiki/tzon-keri-i-ellada-einai-kentro-ton-exelixeon

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης