Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου - Στα 101 δολ/βαρέλι το brent

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου - Στα 101 δολ/βαρέλι το brent
Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται με τις ελπίδες για μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο τη Δευτέρα καθώς η αγορά σταθμίζει την αβέβαιη προσφορά έναντι των δεσμεύσεων από κορυφαίες κεντρικές τράπεζες για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

To αργό κινείται ανοδικά +2,3% στα 95,25 δολ/βαρέλι και το brent ενισχύεται 1,9% στα 101 δολ/βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται με τις ελπίδες για μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του για την αποκατάσταση της ισορροπίας της αγοράς ως απάντηση στην αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν», δήλωσε η Sugandha Sachdeva, αντιπρόεδρος έρευνας εμπορευμάτων της Religare Broking.

Σημειώνεται ότι ο OPEC+ θα συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου για τον καθορισμό της πολιτικής που θα ακολουθήσει. Παράλληλα, οι αυξανόμενοι φόβοι για τα υψηλά επιτόκια, τον πληθωρισμό και τους κινδύνους ύφεσης επιβαρύνουν έκτοτε την αγορά. Η άνοδος του πετρελαίου περιορίστηκε από το ισχυρό δολάριο, το οποίο έφτασε σε υψηλό 20 ετών σήμερα (29/8), αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve σημείωσε ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

«Ενώ ένα ισχυρό δολάριο περιορίζει τις ευρείες τιμές των commodities, το ζήτημα της υποπροσφοράς στις αγορές πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανοδική προκατάληψη», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Tina Teng.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης