Επιχειρήσεις

Uniper: Ζητά επιπλέον 4 δισ. ευρώ κρατική στήριξη

Uniper: Ζητά επιπλέον 4 δισ. ευρώ κρατική στήριξη
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι έχει ήδη αξιοποιήσει πλήρως τη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 9 δισ. ευρώ που της έχει χορηγήσει η κρατική KfW

Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει ζητήσει διεύρυνση της κρατικής γραμμής πιστωτικής διευκόλυνσης κατά επιπλέον 4 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύει τη ρευστότητά της που έχει πιεστεί λόγω της ραγδαίας αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

"Συνεργαζόμαστε άμεσα με τη γερμανική κυβέρνηση για μια μόνιμη λύση γι' αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Uniper δεν θα είναι πλέον σε θέσει να εκπληρώσει τον κρίσιμο ρόλο της για τη Γερμανία και την Ευρώπη", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού, Klaus-Dieter Maubach, σύμφωνα με το Reuters.

Η Uniper πρόσθεσε ότι έχει ήδη αξιοποιήσει πλήρως τη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 9 δισ. ευρώ που της έχει χορηγήσει η κρατική KfW, λαμβάνοντας επιπλέον 2 δισ. ευρώ προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο των διαταραχών εφοδιασμού με ρωσικό φυσικό αέριο.
Πηγές ανέφεραν στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα ότι η KfW είναι έτοιμη να παράσχει πρόσθετη πίστωση στη Uniper, η οποία σύναψε συμφωνία διάσωσης ύψους 15 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αντισταθμίσει τις ζημίες που διευρύνονται λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης