Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης για ενέργεια: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι

Μητσοτάκης για ενέργεια: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την στροφή της Ευρώπης απέναντι στην ενεργειακή «απειλή», όπως την χαρακτήρισε, λέγοντας ότι μετά από επτά μήνες έρχονται στις προτάσεις που είχε κάνει ο ίδιος.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και στον «δύσκολο χειμώνα» που προμηνύεται, όπως είπε. 

Το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για τον τουρισμό αλλά και τις πυρκαγιές, ωστόσο το διεθνές περιβάλλον προοιωνίζει ένα δύσκολο χειμώνα, τόνισε ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων. Η τιμή του φυσικού αερίου έχει δεκαπλασιαστεί, τόνισε κάνοντας λόγο για «στρατηγικού χαρακτήρα απειλή» λόγω της στάσης της Μόσχας. Είναι οργανωμένοι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια, σημείωσε. Ο κος Πούτιν δεν το κρύβει, ούτε ο Ερντογάν, που έχει δηλώσει πως θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα, είπε ακόμη. 

Για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα

Στο ενεργειακό μέτωπο ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το πακέτο που είχα προτείνει προ επταμήνου: πλαφόν και αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από αυτή του ηλεκτρικού. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα».

«Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις», σημείωσε ακόμη. Όπως είπε, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν τώρα αυτό που ο ίδιος είχε προτείνει εδώ και καιρό, δηλαδή το πλαφόν στο φυσικό αέριο και την αποσύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου από εκείνες του ηλεκτρικού ρεύματος. «Είχα προτείνει το πλαφόν εδώ και επτά μήνες. Είχα προειδοποιήσει για την κρίση που έρχεται. Κάλλιο αργά παρά ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης