Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αλληλοδιαψεύσεις Gazprom με Siemens Energy για την επισκευή του Nord Stream 1

Αλληλοδιαψεύσεις Gazprom με Siemens Energy για την επισκευή του Nord Stream 1
Σταθερή επιδείνωση των σχέσεων Γερμανίας - Ρωσίας για το φυσικό αέριο
Σχετικά Άρθρα
Διαψεύδουν οι μεν τους δε με ανακοινώσεις η Gazprom και η Siemens Energy, στοιχείο που δείχνει ότι θέατρο σκιών παίζεται γύρω από το Nord Stream 1.
H Gazprom σύμφωνα με το REUTERS ανέφερε ότι η Siemens Energy ήταν έτοιμη για τις επισκευές αλλα δεν ήταν διαθέσιμη, στοιχείο που διέψευσε η Siemens, που από την πλευρά της είπε, ότι δεν της ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τους Ρώσους οι Γερμανοί απουσιάζουν απο την υποχρέωσή τους για επισκευές της διαρροής,  σύμφωνα με το συμβόλαιό τους.
Παράλληλα η Siemens αναφέρει, ότι αυτή διαρροή θα μπορούσε να επιδιορθωθεί παράλληλα και ως εκ τούτου, δεν είναι ικανός λόγος για να μπλοκάρει την λειτουργία του αγωγού.
Υπάρχουν εξάλλου αρκετές τουρμπίνες διαθέσιμες στον συμπιεστή της Portovaya για να λειτουργήσει ο αγωγός, ανέφερε εκπρόσωπος των Γερμανών

Όλα αυτά δείχνουν την διάθεση απόκλισης και όχι σύγκλισης, που υπάρχει αλλά και τις αρκετά τεκμηριωμένες θέσεις των Γερμανών, που δικαιολογούν σαν κίνηση τακτικής αυτή των Ρώσων και όχι λόγω πραγματικών προβλημάτων.
Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα επιδεινώνονται, καθώς μίλιστα οι Γερμανοί δεν αποκλείεται να είναι αυτοί που θα πάρουν πρωτοβουλίες για οριστική διακοπή της τροφοδοσίας.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους ανεβάζουν την πίεση, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στην Κομισιόν, όπου ο Charles Michel βρέθηκε να κάνει κριτική στον Von der Leyen την πιο ακατάλληλη στιγμή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης