Τελευταία Νέα
Ενέργεια

CEO Uniper: Η Γερμανία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο περιορισμού του φυσικού αερίου

CEO Uniper: Η Γερμανία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο περιορισμού του φυσικού αερίου

Η εταιρεία, εξετάζει επίσης νομικές ενέργειες κατά της Gazprom για να αποζημιώσει τους μετόχους της για πτώση 90% της αγοραίας αξίας τους

 

Η Γερμανική εταιρεία εισαγωγή φυσικού αερίου Uniper δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να εξετάσει τελικά το ενδεχόμενο περιορισμού του φυσικού αερίου μετά την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει επ' αόριστον τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Η εταιρεία, εξετάζει επίσης νομικές ενέργειες κατά της Gazprom για να αποζημιώσει τους μετόχους της για πτώση 90% της αγοραίας αξίας τους μετά την απότομη πτώση της προσφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τον Ιούνιο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η Γερμανία μπορεί να εξετάσει τη διανομή του φυσικού αερίου ως κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Klaus-Dieter Maubach στο Reuters σε συνέντευξή του στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης για το φυσικό αέριο στο Μιλάνο.

«Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί αυτό θα ήταν καταστροφή για τόσους πολλούς λόγους», πρόσθεσε.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκαν τη Δευτέρα αφού η Ρωσία σταμάτησε να αντλεί μέσω του Nord Stream 1, μια σημαντική οδό ανεφοδιασμού στην ήπειρο, σε ένα άλλο κύμα σοκ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αγωνίζεται να ανακάμψει από την πανδημία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης