Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Aπειλές Erdogan κατά της Ελλάδας: Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα, ξαφνικά

Aπειλές Erdogan κατά της Ελλάδας: Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα, ξαφνικά
Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τον χειμώνα
Την απειλή για εισβολή στην Ελλάδα «εν μια νυκτί» επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, συντηρώντας την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
«Τελείως ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα» δήλωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε λίγο πριν την αναχώρηση του για επίσημη επίσκεψη σε βαλκανικές χώρες. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο σε σχέση με τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «κλειδώματος» τουρκικών μαχητικών F-16 από το ραντάρ του αντιαεροπορικού συστήματος S-300, δήλωσε ότι η Ελλάδα «υπολογίζει» τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών, «αντιλαμβάνεται τις ευαισθησίες μας», σε αντίθετη περίπτωση, «μία νύχτα ξαφνικά, μπορεί να 'ρθουμε».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φράση του Τούρκου προέδρου «θα έρθουμε ξαφνικά νύχτα», δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί στίχο τραγουδιού του 1974 και παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις μία ημέρα πριν, χθες (5/9/2022), ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε προχωρήσει σε άλλο ένα μπαράζ προκλητικών δηλώσεων αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.
«Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε τον χρόνο πίσω, αν πάτε πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ.
Ένα έχουμε να τους πούμε: Θυμηθείτε τη Σμύρνη», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης