Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Πτώση 0,7% για τον Nasdaq, 0,4% για τον S&P και 1% για τον energy sector

Wall Street:Πτώση 0,7% για τον Nasdaq, 0,4% για τον S&P και 1% για τον energy sector

170 μονάδες έχασε ο Dow

Mε απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη σε μια ασταθή διαπραγμάτευση στην αρχή της εβδομάδας που συντομεύτηκε λόγω των διακοπών, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τι σημαίνουν ισχυρά οικονομικά δεδομένα και τα αυξανόμενα επιτόκια για την επιθετική εκστρατεία της Federal Reserve.

Ο Dow Jones υποχώρησε 170 μονάδες, ή 0,54%, στις 31,148 μονάδες, ενισχυμένος από αμυντικές μετοχές όπως η Johnson & Johnson και η Coca-Cola.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,40% στις 3,908 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,07% στις 602,02 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,74% στις 11,544 μονάδες επηρεασμένος από την πτώση των μετοχών τεχνολογίας.

Oι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν άνοδο, εντείνοντας την πτώση των μετοχών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ εκτινάχθηκε έως και 0,162 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,353% προτού διακανονιστεί χαμηλότερα, αυξημένo κατά περίπου 0,13 ποσοστιαία μονάδα στο 3,342% καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές.

Οι κινήσεις ήρθαν μετά τα στοιχεία του Αυγούστου ISM που το πρωί της Τρίτης ήταν ισχυρότερα από το αναμενόμενο, φτάνοντας στο 56,9 έναντι των προσδοκιών για 55,5. Η έκθεση ακολουθεί την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής, η οποία επίσης ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, δείχνοντας μια πιο σταθερή οικονομία των ΗΠΑ από ό,τι αναμενόταν.

Και οι δύο εκθέσεις έρχονται πριν από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να αυξήσει ξανά τα επιτόκια. Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία μπορεί να σημαίνουν ότι η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να ενεργεί επιθετικά όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων.

Την Παρασκευή, οι κύριοι δείκτες έκλεισαν την τρίτη αρνητική τους εβδομάδα στη σειρά. Ο Nasdaq Composite δημοσίευσε το πρώτο του σερί έξι ημερών από το 2019, τερματίζοντας τη συνεδρίαση 1,3% χαμηλότερα, ενώ ο Dow διέγραψε ένα κέρδος 370 μονάδων την Παρασκευή για να κλείσει περίπου 1,1% χαμηλότερα. Ο S&P υποχώρησε 1,1% στο χαμηλότερο κλείσιμό του από τον Ιούλιο.

Αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές περιμένουν τις ομιλίες των προέδρων της Federal Reserve και μια νέα απόφαση αύξησης επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης