Ενέργεια

Στρατηγικό κρεσέντο των Ολλανδών στην αποθήκευση φυσικού αερίου

Στρατηγικό κρεσέντο των Ολλανδών στην αποθήκευση φυσικού αερίου
Η κυβέρνηση εξοικονόμησε προηγουμένως 10 εκατ. ευρώ για να γεμίσει την αποθήκη φυσικού αερίου Bergermeer πάνω από τον αρχικό στόχο του 68%

Οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου είναι τώρα, κατά μέσο όρο, κατά 80% πλήρεις, γεγονός που πληροί τους στόχους της ΕΕ για τον επερχόμενο χειμώνα, ανέφερε το ολλανδικό NLTimes και αναμεταδίδει το euractiv.gr

Παρά την επίτευξη του 80%, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να γεμίζει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης για να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι για την απορρόφηση τυχόν αναποδιές, δήλωσε την Τετάρτη (7/9) ο υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Rob Jetten.

«Είναι καλά νέα ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε να γεμίσουμε τις αποθήκες φυσικού αερίου σε ποσοστό άνω του 80% σχεδόν δύο μήνες πριν από την ευρωπαϊκή προθεσμία», δήλωσε ο Jetten. «Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό τώρα που βλέπουμε τη Ρωσία να στραγγαλίζει και πάλι τις προμήθειες φυσικού αερίου για πολιτικούς λόγους».

Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 19 Μαΐου, συμφώνησαν για τις υποχρεωτική αποθήκευση φυσικού αερίου για τις χώρες της ΕΕ, με στόχο οι αποθήκες της Ένωσης να είναι τουλάχιστον κατά 85% γεμάτες έως την 1η Νοεμβρίου 2022.

Η κυβέρνηση εξοικονόμησε προηγουμένως 10 εκατ. ευρώ για να γεμίσει την αποθήκη φυσικού αερίου Bergermeer πάνω από τον αρχικό στόχο του 68%. Ο Jetten πιστεύει ότι μπορεί τώρα να γεμίσει κατά 90%. Οι εγκαταστάσεις Grijpskerk και Alkmaar έχουν γεμίσει κατά 100% και η Norg είναι γεμάτη κατά πάνω από 85%.

«Θα συνεχίσουμε να γεμίζουμε τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στις Κάτω Χώρες το επόμενο διάστημα, ώστε να έχουμε ένα μαξιλάρι για τις αβέβαιες εποχές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη», δήλωσε ο Jetten.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης