Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,60% για τον Nasdaq, 0,66% για τον S&P και 0,49% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,60% για τον Nasdaq, 0,66% για τον S&P και 0,49% για τον energy sector

192 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς η αγορά ζύγιζε τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell σχετικά με τη συνέχιση της καταπολέμησης του πληθωρισμού από την κεντρική τράπεζα.

Ο Dow Jones κέρδισε 192 μονάδες ή 0,61% στις 31,773 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,66% στις 4,006 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,49% στις 597,89 μονάδες.
O Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,60% στις 11,862 μονάδες.

Νωρίτερα, οι μετοχές διολίσθησαν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Q&A από τον Πάουελ στο Ινστιτούτο Cato, όπου επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Σήμανε επίσης ότι μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων ή μια στροφή στη μείωση των επιτοκίων δεν θα έρθει σύντομα.

«Η ιστορία προειδοποιεί έντονα για την πρόωρη χαλάρωση της πολιτικής», είπε. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι σε αυτό το έργο και θα το διατηρήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά».

Νωρίτερα το πρωί, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες, ανεβάζοντας τις καταθέσεις της στο 0,75% από το μηδέν, σε μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση για τη μείωση του πληθωρισμού.

Αργότερα το πρωί, ωστόσο, οι μετοχές ανέτρεψαν τις προηγούμενες απώλειες σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν τη σταθερή ανάκαμψη. Την Τετάρτη, οι κύριοι δείκτες σημείωσαν την καλύτερη μέρα τους από τις 10 Αυγούστου, με τον Nasdaq να κλείνει ένα σερί 7 ημερών ήττας.

Ωστόσο, οι μετοχές παραμένουν σε πτωτική τάση συνολικά, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας και περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve ωθούν ορισμένους επενδυτές μακριά από πιο επικίνδυνα μέρη της αγοράς.

«Νομίζω ότι έχουμε μια νευρική αγορά σε μια εβδομάδα πριν από τον ΔΤΚ», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Financial, δείχνοντας την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου που πρόκειται να δημοσιευθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης