Τελευταία Νέα
Ενέργεια

K. Simson: Σε εξέλιξη η δομική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

K. Simson: Σε εξέλιξη η δομική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
Η Ευρωπαία Επίτροπος έκανε λόγο για μία ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση

«Μπροστά μας είναι ένας δύσκολος χειμώνας, αλλά η ενεργειακή μας ενότητα είναι ισχυρή και θα υπερισχύσουμε», υπογράμμισε η Επίτροπος Ενέργειας Kadri Simson προσερχόμενη στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες.

Η κ. Simson ανέφερε ότι το πακέτο των πέντε προτάσεων της Κομισιόν έχει στόχο την αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων προβλημάτων, ενώ παράλληλα η δομική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι σε εξέλιξη.Επιπροσθέτως δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε έκτακτα μέτρα παρέμβασης για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών και αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να προστατεύσουμε τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις από τον αρνητικό αντίκτυπο».

Η Ευρωπαία Επίτροπος έκανε λόγο για μία ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση «για να μετριάσουμε τις αυξήσεις στις τιμές και να σταθεροποιήσουμε τις οικονομικές ενεργειακές αγορές».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «η Ρωσία χρησιμοποιεί τις προμήθειες φυσικού αερίου ως όπλο για να τροφοδοτήσει την ενεργειακή κρίση τον επόμενο χειμώνα, αλλά επίσης για να αποδυναμώσει τις οικονομίες μας και να διχάσει πολιτικά την ΕΕ. Πρέπει να διεβεβαιώσουμε ότι οι προσπάθειές της θα αποτύχουν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης