Διεθνή

Το αίτημα Macron στον Putin για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στη Zaporizhia

Το αίτημα Macron στον Putin για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στη Zaporizhia
Οι ηγέτες Γαλλίας και Ρωσίας συζήτησαν την κατάσταση στο χώρο του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Ρωσίας συζήτησαν την Κυριακή (11 Σεπτεμβρίου) την κατάσταση γύρω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, το οποίο πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, οι ηγέτες Γαλλίας και Ρωσίας συζήτησαν την κατάσταση στο χώρο του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ζαπορίζια, που βομβαρδίζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες από τις ρωσικές δυνάμεις.

Στα μέσα Αυγούστου, Πούτιν και Μακρόν είχαν ήδη συμφωνήσει για την ανάγκη επιθεώρησης από τον ΔΟΑΕ στο σημείο για να ελεγχθεί η κατάσταση του εργοστασίου. Την Κυριακή, καθώς έκλεινε και ο τελευταίος αντιδραστήρας στη Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Γάλλο ομόλογό του για τις «καταστροφικές συνέπειες» των επιθέσεων του Κιέβου στην περίμετρο του εργοστασίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου επέστησε την προσοχή στις «τακτικές ουκρανικές επιθέσεις στους χώρους του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκης ραδιενεργών αποβλήτων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μόσχας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης