Ενέργεια

Επίδομα θέρμανσης: Οι τρεις βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος

Επίδομα θέρμανσης: Οι τρεις βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος
Οι βασικές αλλαγές για το επίδομα είναι τρεις: διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων, αύξηση κονδυλίου, δυνατότητα χορήγησης διπλάσιου επιδόματος.

Σημαντικές ανακοινώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης και το επίδομα έκανε χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όπως τόνισαν αρχικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αν. υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης, φέτος θα τρέξει μια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, που υπολογίζεται στα 25 λεπτά του ευρώ (με τον ΦΠΑ), ανά λίτρο. Το αθροιστικό κόστος το μέτρου είναι τα 250 ευρώ.

Ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι όσα ανακοινώθηκαν για το επίδομα θέρμανσης. Όπως εξήγησαν οι υπουργοί, οι βασικές αλλαγές για το επίδομα είναι τρεις: διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων, αύξηση κονδυλίου, δυνατότητα χορήγησης διπλάσιου επιδόματος.

Οι τρεις αλλαγές για το επίδομα θέρμανσης

Συγκεκριμένα, φέτος διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων καθώς «άνοιξαν», προς τα πάνω, τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ αυξήθηκε και το κονδύλι.

Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί φέτος για το επίδομα θέρμανσης είναι τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 174 εκατ. που δαπανήθηκαν την περυσινή χρονιά. Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια πλέον αυξάνονται σε 16.000 ευρώ (από 14.000 ευρώ) για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ) για τον έγγαμο, ενώ το «ταβάνι» αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ποιοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης

Μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση προβλέπει, φέτος, τη δυνατότητα λήψης διπλάσιου επιδόματος. Αυτό αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης που θα καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμου πλην φυσικού αερίου. Γι’ αυτή την κατηγορία δικαιούχων, το επίδομα αντί για 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες θα είναι 700 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης