Ενέργεια

Σχέδιο εγγυήσεων 68 δισ. ευρώ για δάνεια σε ενεργειακές εταιρείες της Γερμανίας

Σχέδιο εγγυήσεων 68 δισ. ευρώ για δάνεια σε ενεργειακές εταιρείες της Γερμανίας
Το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο
Σχετικά Άρθρα

Την πρόθεσή της να επεκτείνει τους δανεισμούς της σε ενεργειακές εταιρείες εξέφρασε η Γερμανία, καθώς το ξέφρενο ράλυ των τιμών του φυσικού αερίου έχει θέσει σε τεράστιο κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους, σύμφωνα με το Reuters.

Mάλιστα, η εποπτική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζει επίσης μέτρα σε ολόκληρη την ΕΕ για να βοηθήσει τις ενεργειακές εταιρείες που αγωνίζονται να βρουν ρευστότητα για να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί πολύ οι ανησυχίες ότι η Γερμανία μπορεί να αντιμετωπίσει κύμα χρεοκοπιών ως συνέπεια της κρίσης.

Ξεχωριστές προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο (14/9) στην προγραμματισμένη ομιλία της Ursula von der Leyen, με τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ να έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση στις 30 Σεπτεμβρίου για να τις συζητήσουν. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι ήθελε να ενισχύσει τα κρατικά δάνεια για τις ενεργειακές εταιρείες, με γερμανική εφημερίδα να προσδιορίζει το  ποσό των 68 δις. δολ.

 Ζητούμενο το όριο του πληθωρισμού

Το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τις προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Η προοπτική ελλείψεων ενέργειας το χειμώνα έχει κάνει τις προσδοκίες ακόμη πιο αρνητικές για μεγάλα τμήματα της γερμανικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Achim Wambach, πρόεδρος του ινστιτούτου οικονομικής έρευνας ZEW.

«Το ερώτημα τώρα είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η οικονομία - και πού μπορεί να φτάσει ακόμη ο πληθωρισμός», δήλωσε ο ανώτερος οικονομολόγος της τράπεζας LBBW, Jens-Oliver Niklasch.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης