Συμφωνία McDonald's - EDF για λειτουργία 1200 καταστημάτων στις ΗΠΑ, με ηλιακή ενέργεια από το 2024

Συμφωνία McDonald's - EDF για λειτουργία 1200 καταστημάτων στις ΗΠΑ, με ηλιακή ενέργεια από το 2024

 Συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της εγκατάστασης Apollo Solar, ισχύος 332 MW, που έχει προγραμματιστεί για εμπορική λειτουργία τον Ιούνιο του 2024 στο Τέξας

Η EDF Renewables North America υπέγραψε μια 15ετή σύμβαση αγοράς ενέργειας (VPPA) με τον κολοσσό γρήγορου φαγητού McDonald's Corporation για 332 MW  συνεχούς ρεύματος, για να την βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους βιωσιμότητας και να προωθήσει την δέσμευσή της για ουσιαστική δράση υπέρ του κλίματος.
Τα VPPA επιτρέπουν στους εταιρικούς αγοραστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να δεσμεύονται για πράσινη ενέργεια, χωρίς να λαμβάνουν φυσική παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας και βασίζονται σε πιστοποιητικά ταμειακών ροών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταβλητής τιμής (REC).

Η συμφωνία συνδέεται με την εγκατάσταση Apollo Solar της EDF που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει εμπορική λειτουργία τον Ιούνιο του 2024.
Η εγκατάσταση αναμένεται να παράγει 619 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αρκετή για να καλύψει την κατανάλωση πάνω από 1.200 εστιατορίων McDonald's στις ΗΠΑ, που ισοδυναμεί με την αποφυγή άνω των 439.000 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.

«Η McDonald's [ήταν] πρόθυμη να παράσχει την απαιτούμενη ευελιξία για να υλοποιηθεί το Apollo Solar Project σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς για την ηλιακή βιομηχανία», δήλωσε ο Matt McCluskey, αντιπρόεδρος ανάπτυξης, νότια κεντρική περιοχή για την EDF Renewables.
«Η Apollo Solar παίζει σημαντικό ρόλο στον επιστημονικό στόχο μείωσης των εκπομπών μας για το 2030 και φέρνει μια σημαντική ποσότητα νέας γενιάς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο», πρόσθεσε η Elaine Strunk, ανώτερη διευθύντρια παγκόσμιας βιωσιμότητας της McDonald's.

Έως το 2030, η εταιρεία σκοπεύει να συνεργαστεί με δικαιοδόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με τα εστιατόρια και τα γραφεία της McDonald's κατά 36% από το έτος βάσης 2015.
Η EDF κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των 10 κορυφαίων προγραμματιστών και χειριστών έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης