Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος +0,74% για τον Nasdaq, +0,34% για τον S&P και +2,45% για τον Εnergy

Wall Street: Άνοδος +0,74% για τον Nasdaq, +0,34% για τον S&P και +2,45% για τον Εnergy
Στις 31.135 μονάδες ο Dow

Μικτά πρόσημα σημειώνουν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά το κραχ, που σημειώθηκε (η χειρότερη συνεδρίαση από τον Ιούνιο του 2020) λόγω των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό του Αυγούστου,

Ο Dow Jones ανέβηκε +0,10, στις 31.135 μονάδες. 
Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,34%, στις 3.946 μονάδες 
Ο S&P 500 energy sector ανέβηκε κατά +2,45 στις 625.32 μονάδες
Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο +0,74%, στις 11.719 μονάδες

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο στις ασταθείς και ρευστές συναλλαγές σήμερα, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να βρουν τη βάση τους μετά τη μεγαλύτερη πτώση χθες μετά από δύο χρόνια.
Η Moderna σημείωσε μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στο Nasdaq, σημειώνοντας άλμα άνω του 6%.
Η Tesla σημείωσε άνοδο 3,6% και η Apple άνοδο 1%.

Τα μέτρια κέρδη ακολούθησαν το τεράστιο sell-off των μετοχών της χθεσινής Τρίτης, όταν ο Dow «βυθίστηκε» πάνω από 1.200 μονάδες, χάνοντας δηλαδή σχεδόν 4%, ενώ ο S&P 500 έχασε 4,3%.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 5,2%.
Ήταν η μεγαλύτερη πτώση ημέρας και για τους τρεις δείκτες από τον Ιούνιο του 2020.

Η πτώση πυροδοτήθηκε από την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου, η οποία έδειξε ότι ο συνολικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, παρά τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου.

«Το selloff της Τρίτης είναι μια υπενθύμιση ότι ένα διαρκές ράλι είναι πιθανό να απαιτεί ξεκάθαρα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πτωτική τάση.
Με αυξημένη μακροοικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, αναμένουμε ότι οι αγορές θα παραμείνουν ασταθείς τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Mark Haefele, CIO της UBS Global Wealth Management, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Το εύρος της αγοράς ήταν ανάμεικτο την Τετάρτη, με τις μετοχές της πτώσης να υπερτερούν ελαφρώς των κερδισμένων στον S&P 500.

Το πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σήμερα Τετάρτη.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε κέρδη 1,3% στα 88,48 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Τα futures του brent κέρδισαν περί το 1% στα 94,10 δολάρια το βαρέλι.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) αναμένει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να μεωθεί ραγδαία το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
Ωστόσο, ο ΔΟΕ είπε επίσης ότι αναμένει ευρεία μετάβαση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο για λόγους θέρμανσης, λέγοντας ότι θα είναι κατά μέσο όρο 700.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 - διπλάσιο από το επίπεδο πριν από ένα χρόνο.

Τα παγκόσμια αποθέματα μειώθηκαν κατά 25,6 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούλιο, ανέφερε ο ΔΟΕ.
Τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, για άλλη μια φορά ενισχυμένα από τις συνεχιζόμενες εκδόσεις από το Strategic Petroleum Reserve (SPR), έδειξαν τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία.

Τα εμπορικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια καθώς 8,4 εκατομμύρια βαρέλια απελευθερώθηκαν από το SPR, μέρος ενός προγράμματος που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης