Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη συνάντηση Putin – Xi Jinping μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Πρώτη συνάντηση Putin – Xi Jinping μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της διάσκεψης Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στο Ουζμπεκιστάν
Την πρώτη τους διά ζώσης συνάντηση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έχουν σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου οι πρόεδροι της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Κίνας, Xi Jinping στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, η οποία πραγματοποιείται στη Σαρκαμάνδη, στο Ουζμπεκιστάν.

Σημειώνεται πως αυτή είναι το πρώτο ταξίδι εκτός Κίνας του προέδρου Xi Jinping από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού.
Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της έντασης που υπήρξε πρόσφατα με το ζήτημα της Ταϊβάν, Κίνα και Ρωσία διαμηνύουν ολοένα πιο σθεναρά και πιο έντονα την αντίθεση τους στην κυριαρχία των ΗΠΑ και της Δύσης και εκφράζουν την πρόθεση τους να δημιουργήσουν μια «νέα τάξη πραγμάτων» που θα λειτουργεί πιο δίκαια και ισορροπημένα.
 
Αυτό άλλωστε το μήνυμα μετέφερε ο κορυφαίος Κινέζος διπλωμάτης Yang Jiechi στο Ρώσο πρέσβη Andrey Denisov σε συνάντηση που είχαν στις αρχές της εβδομάδας στο Πεκίνο και ενόψει των επαφών Putin – Jinping.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης