Ενέργεια

Müller (Bundesnetzagentur): Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις ανάγκες σε αέριο παρά μόνο 2 εβδομάδες πριν

Müller (Bundesnetzagentur): Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις ανάγκες σε αέριο παρά μόνο 2 εβδομάδες πριν
«Αν έχουμε πολύ κρύο χειμώνα, έχουμε πρόβλημα», τόνισε ο Γερμανός διαχειριστής

Η προμήθεια φυσικού αερίου της Γερμανίας αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη δοκιμασία της μέχρι τώρα και δεν προκύπτει από τον Putin.
Ας υποθέσουμε ότι ο χειμώνας που έρχεται είναι πιο κρύος από το συνηθισμένο.
Σε αυτή την περίπτωση, η Γερμανία θα μπορούσε να δει σοβαρές πανεθνικές ελλείψεις φυσικού αερίου, τις οποίες δεν θα μπορεί να προβλέψει περισσότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα, δήλωσε ο Klaus Müller, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, Bundesnetzagentur, στη γερμανική επιχειρηματική εφημερίδα Handelsblatt σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθεςΤετάρτη.

«Δεν μπορώ να δώσω ακριβή πρόβλεψη για το πού θα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλλειψης», είπε ο Müller στην Handelsblatt.
«Αν έχουμε πολύ κρύο χειμώνα, έχουμε πρόβλημα».
Λόγω των καιρικών προγνώσεων, η Γερμανία δεν θα είναι σε θέση να προβλέψει τη ζήτηση φυσικού αερίου περισσότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα, πρόσθεσε.

Είναι καλό που οι αποθήκες γεμίζουν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, είπε ο Müller.
Παρά τις ταχείες κατασκευές αποθήκευσης αερίου, η Γερμανία θα έχει αρκετό φυσικό αέριο μόνο για να καλύψει δυόμισι μήνες κατανάλωσης αυτόν τον χειμώνα, εάν η Ρωσία αναστείλει εντελώς τις παραδόσεις, είχε δηλώσει ο Müller στα μέσα Αυγούστου.

Στο 89% η αποθήκευση στην Γερμανία

Δύο εβδομάδες αργότερα, η Ρωσία έκλεισε τον Nord Stream, τον κύριο αγωγό εξαγωγής φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, λέγοντας ότι δεν θα ξανανοίξει μέχρι να αρθούν οι δυτικές κυρώσεις που εμποδίζουν τις επισκευές αεριοστροβίλων στη Δύση.
Οι χώροι αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία ήταν σχεδόν κατά 89% γεμάτοι στις 14 Σεπτεμβρίου, υψηλότερος από τον μέσο όρο της ΕΕ του 84,5% πλήρους αποθήκευσης, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

Η ΕΕ έχει επιτύχει τον στόχο αποθήκευσης φυσικού αερίου κατά 80% δύο μήνες πριν από την 1η Νοεμβρίου, αλλά το αποθηκευμένο φυσικό αέριο στην αποθήκευση καλύπτει μόνο το 20%-25% της ετήσιας κατανάλωσης στο μπλοκ, ανέφερε την Τετάρτη η Fitch Ratings.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης