Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέα πτώση -1,13% για τον S&P και -2,54% για τον Εnergy

Wall Street: Νέα πτώση  -1,13% για τον S&P και -2,54% για τον Εnergy
Στις 30.962 μονάδες ο Dow

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, λόγω των διαφόρων οικονομικών εκθέσεων που δείχνουν μια θολή εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά -0,56, στις 30.962 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά -1,13%, στις 3.901 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector σημείωσε πτώση -2,54 στις 609,47 μονάδες
Ο Nasdaq κατέγραψε πτώση -1,43%, στις 11.552 μονάδες

Ο Nasdaq υποχώρησε περισσότερο από 1% και ο Dow έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών
Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν σε ασταθείς συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές σκέφτονταν διάφορες οικονομικές εκθέσεις που έδειχναν μια θολή εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ.
Οι μετοχές της Adobe βαρύνουν τον Nasdaq και τον S&P 500.

Η μετοχή του λογισμικού υποχώρησε περισσότερο από 16% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της Figma, η Apple υποχωρεί 1,9% και η Salesforce κατά 3,4%.
Οι τραπεζικές μετοχές ήταν ένα φωτεινό σημείο, με τις Goldman Sachs και JPMorgan να σημειώνουν άνοδο άνω του 1% η κάθε μία.
Η UnitedHealth Group σημείωσε άνοδο 2,6%.

Η Wall Street εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μετά από μια αιφνιδιαστική αύξηση στην έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο που προκάλεσε πτώση άνω των 1.200 μονάδων για τον Dow την Τρίτη.
Μια μικρή ανάκαμψη την Τετάρτη εξαλείφθηκε από τις πτώσεις της Πέμπτης.

Το πετρέλαιο

Χαμηλό εβδομάδας σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα Πέμπτη, με την ενίσχυση του δολαρίου των ΗΠΑ και τον προβληματισμό των επενδυτών για τη μελλοντική πορεία της ζήτησης ως παράγοτα.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου, έχασε 3,26 δολ. ή 3,5%, στα 90,84 δολ. το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 3,38 δολ. ή 3,8%, κλείνοντας στα 85,10 δολ. το βαρέλι.
Brent και WTI έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τις 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δίκτυο Dow Jones Market Data.

Η προσδοκία περί αύξησης επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από πλευράς Federal Reserve "πλανάται" πάνω από την αγορά πετρελαίου, δημιουργώντας φόβους μιας υφεσιακής στροφής στην παγκόσμια οικονομία καθώς οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τον επίμονο πληθωρισμό.

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας υποχώρησαν κατά 8 εκατ. βαρέλια.

Το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ πιθανόν να αρχίσουν να προσθέτουν ποσότητες στα Στρατηγικά Αποθέματά τους εάν η τιμή του αργού υποχωρήσει στα 80 δολ. το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης