Διεθνή

Orban: Ενεργειακοί νάνοι επιβάλουν κυρώσεις στον ρωσικό γίγαντα

Orban: Ενεργειακοί νάνοι επιβάλουν κυρώσεις στον ρωσικό γίγαντα
Ο Orban δήλωσε ότι η κυβέρνηση του έχει διαμετρικά αντίθετες απόψεις από την πολιτική που ασκεί η ΕΕ απέναντι στη Ρωσία
Λάβρος κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban.

«Ενεργειακοί νάνοι επιβάλουν κυρώσεις σε έναν γίγαντα και όλοι εμείς που βρισκόμαστε δίπλα του υποφέρουμε περισσότερο», δήλωσε ο Orban από το Βελιγράδι, ο οποίος παρασημοφορήθηκε σήμερα από τον Σέρβο πρόεδρο Alexander Vucic, για την συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων Σερβίας-Ουγγαρίας.

«Αντίθετοι στην πολιτική της ΕΕ»


Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Orban στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η κυβέρνηση του έχει διαμετρικά αντίθετες απόψεις από την πολιτική που ασκεί η ΕΕ απέναντι στη Ρωσία.
«Είναι εύκολο να σχεδιάζεται η πολιτική των κυρώσεων από το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αλλά εμείς είμαστε πιο κοντά στη χώρα που έχουν επιβληθεί κυρώσεις - τη Ρωσία.
Όποιος είναι πιο κοντά υποφέρει περισσότερο.
Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποτελεί έκπληξη που η θέση της Ουγγαρίας απέχει πολύ από αυτή των Βρυξελλών, 2.000 χιλιόμετρα», ανέφερε ο Orban.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την ανάγκη να αναθεωρήσει η ΕΕ την πολιτική των κυρώσεων υποστηρίζοντας ότι πλήττουν περισσότερο την Ευρώπη παρά την Ρωσία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης