Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον Nasdaq και 0,6% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον Nasdaq και 0,6% για τον S&P

197 μονάδες κέρδισε ο Dow

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα σε μια ευμετάβλητη συνεδρίαση ενόψει της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve που ξεκινά την Τρίτη.


Ο Dow Jones έκλεισε 197 μονάδες, ή 0,64% υψηλότερα στις 31,019 μονάδες. Ο δείκτης κυμάνθηκε τη Δευτέρα μεταξύ μιας απώλειας 263 μονάδων στα χαμηλά του και ενός υψηλού σχεδόν 130 μονάδων.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,69% στις 3,900 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε οριακά 0,06% στις 596,65 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,76% στις 11,535 μονάδες.

Οι αποδόσεις ωθήθηκαν υψηλότερα ενόψει της πιθανής απόφασης της Fed να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς κατά άλλες 75 μονάδες βάσης για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό αργότερα αυτή την εβδομάδα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπερνά το 3,51% και να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.

Μετά από κάποια σύντομη ελπίδα το καλοκαίρι ότι η Fed μπορεί να τελειώσει με την επιθετική της εκστρατεία σύσφιξης, οι επενδυτές έκαναν πάλι ντάμπινγκ στις μετοχές υπό τους φόβους ότι η κεντρική τράπεζα θα πάει πολύ μακριά και θα οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στη συνεδρίαση πολιτικής της Fed που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 75 μονάδες βάσης. Επίσης παρακολουθούν τις προβλέψεις σχετικά με τα εταιρικά κέρδη πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου αναφοράς τον Οκτώβριο.

«Είμαστε σε μια προσέγγιση αναμονής και οι αγορές περιμένουν κάποιου είδους ανοδικό ή πτωτικό καταλύτη που θα μας στείλει εκτός αυτού του εύρους συναλλαγών», δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments. «Οι αγορές αγωνίζονται για κατεύθυνση και αυτό είναι το βασικό νέο».

Επτά από τους 11 σημαντικούς τομείς του S&P 500 σημείωσαν άνοδο ή διαπραγματεύθηκαν σταθερά, οδηγώντας σε ανοδική πορεία από τη διακριτική ευχέρεια των καταναλωτών, τους βιομηχανικούς κλάδους και τα υλικά. Τα χρηματοοικονομικά κινήθηκαν επίσης υψηλότερα, καθώς ορισμένοι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να ωφελήσουν τα αποτελέσματα τους. Η υγειονομική περίθαλψη υστερούσε με πτώση 1,3%.

Οι μετοχές υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε μια πιο καυτή από το αναμενόμενο έκθεση πληθωρισμού και μια θλιβερή προειδοποίηση της FedEx για μια «σημαντικά επιδεινωμένη» παγκόσμια οικονομία. Οι κύριοι μέσοι όροι σημείωσαν την τέταρτη εβδομαδιαία τους απώλεια σε πέντε εβδομάδες και κυμάνθηκαν κοντά στα χαμηλά δύο μηνών.

Πέρα από τη συνεδρίαση της Fed, υπάρχουν μόνο λίγες ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών που ξεκινούν τον Αύγουστο την Τρίτη και οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας την Πέμπτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης