Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Nasser (Saudi Aramco) για ενεργειακή κρίση: Απουσιάζουν οι μακροπρόθεσμες λύσεις στην Ευρώπη

Nasser (Saudi Aramco) για ενεργειακή κρίση: Απουσιάζουν οι μακροπρόθεσμες λύσεις στην Ευρώπη
Ο Nasser προειδοποίησε ότι οι παγκόσμιες επενδύσεις σε υδρογονάνθρακες εξακολουθούν να είναι «πολύ λίγες»

Ο επικεφαλής του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco δήλωσε σήμερα (20/9) ότι τα σχέδια της Ευρώπης να περιορίσει τους λογαριασμούς ενέργειας για τους καταναλωτές και τη φορολογία των ενεργειακών εταιρειών δεν έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα λύσεων για την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

«Το πάγωμα ή ο περιορισμός των λογαριασμών ενέργειας μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος» είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος Amin Nasser σε ένα φόρουμ στην Ελβετία.

Οι εθνικές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν εκπονήσει σχέδια και επιδοτήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. «Η κρίση δεν θα τελειώσει, ακόμα και αν αύριο τερματίσει η σύγκρουση αύριο το πρωί στην Ουκρανία. Η Aramco έχει επενδύσει για να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα πετρελαίου του βασιλείου στα 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) έως το 2027, αλλά ο Nasser προειδοποίησε ότι οι παγκόσμιες επενδύσεις σε υδρογονάνθρακες εξακολουθούν να είναι «πολύ λίγες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης