Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,9% για τον Nasdaq και 1,12% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,9% για τον Nasdaq και 1,12% για τον S&P

312 μονάδες έχασε ο Dow

Aπώλειες στη Wall Street την Τρίτη καθώς το sell-off εντάθηκε και οι επενδυτές προετοιμάζονται για άλλη μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη από την Federal Reserve.


Ο Dow Jones υποχώρησε 312 μονάδες ή 1,01% στις 30,707 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,12% στις 3,856 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,64% στις 592,93 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,95% στις 11,425 μονάδες.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τρίτη, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες την Τετάρτη. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell και μια απροσδόκητα έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο έκαναν τους επενδυτές να προετοιμαστούν για ακόμη υψηλότερα επιτόκια μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

Τα επιτόκια ανέβηκαν υψηλότερα καθώς οι μετοχές υποχώρησαν, με την απόδοση του 2ετούς ομολόγου του Δημοσίου να σημειώνει νέο υψηλό από τα τέλη του 2007. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο 3,593% — επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το 2011.

Η άνοδος του 10ετούς είναι πιθανό να συμβάλει στην αναταραχή στις αγορές μετοχών την Τρίτη, δήλωσε ο Jack Ablin της Cresset Capital.

«Οι επενδυτές έχουν χωνέψει πολύ καλά την αύξηση των 75 μονάδων βάσης αύριο, αλλά ίσως υπάρχει κάποια ανησυχία ότι η ρητορική στη συνέντευξη Τύπου θα μπορούσε να είναι ακόμα εξαιρετικά επιθετική», πρόσθεσε.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας που βγαίνουν από τη συνεδρίασή της σε μια προσπάθεια να μετρήσουν πόσο περαιτέρω μπορεί να αυξηθούν τα επιτόκια και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Ford κατρακύλησαν μετά την ανακοίνωση ότι τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα κοστίσουν επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Τα στοιχεία της αγοράς κατοικιών που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν μια απροσδόκητη άνοδο στις εκκινήσεις για τον Αύγουστο, αν και οι οικοδομικές άδειες σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης