Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Steinert(Enervis): Δεν είναι καλή ιδέα η αποσύνδεση των τιμών ενέργειας από το φυσικό αέριο

Steinert(Enervis): Δεν είναι καλή ιδέα η αποσύνδεση των τιμών ενέργειας από το φυσικό αέριο
  • Ούτε το 2030 κάτω από 100e/ΜWh οι τιμές στην Γερμανία σύμφωνα με το Montel

τιμές spot της γερμανικές ενέργειας ήταν απίθανο να πέσουν κάτω από τα 100 ευρώ/MWh μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020, όταν η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μείωνε την πίεση στον ενεργειακό εφοδιασμό, αναφέρει σήμερα έρευνα της Enervis.

Η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μείωση του φυσικού αερίου στο μείγμα ενέργειας θα επιδράσει στη διακύμανση των τιμών προς τα κάτω ιδιαίτερα από το 2030 και μετά, δήλωσε ο Tim Steinert, ανώτερος διευθυντής της Enervis στην Montel.

Ραγδαία άνοδος των τιμών

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία έχουν εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες, λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία και των επακόλουθων κυρώσεων στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να συμπιέζεται ο ευρωπαϊκός εφοδιασμός με φυσικό αέριο.

Το TTF σήμερα σημείωσε προσυνεδριακά άνοδο της τάξεως 1,26% στα 192,5 ευρώ/MWh σε σύγκριση με τα περσινά 50 ευρώ/MWh την ίδια χρονική περίοδο.

Η αντίθεση στις παρεμβάσεις

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποσυνδέσει τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με χαμηλότερες τιμές για τους πελάτες «δεν ήταν καλή ιδέα», είπε ο Steinert, καθώς τέτοια μέτρα είχαν τη δυνατότητα να στρεβλώσουν την αγορά.

Αντιθέτως, ο ίδιος υποστήριξε ότι «πρέπει να μειωθεί η τιμή, μειώνοντας τη ζήτηση και φέρνοντας υποκατάστατα στην αγορά για το ρωσικό φυσικό αέριο». Μάλιστα, η εν λόγω προειδοποίηση υιοθετήθηκε και από ειδικούς της αγοράς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης