Ενέργεια

Ισπανία: H ρυθμιστική αρχή μειώνει τις απαιτήσεις εγγύησης των λιανοπωλητών

Ισπανία: H ρυθμιστική αρχή μειώνει τις απαιτήσεις εγγύησης των λιανοπωλητών
Προσπάθεια περιορισμού των επιπτώσεων στους παρόχους

Η ισπανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας CNMC μείωσε τις εγγυήσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία των λιανοπωλητών ηλεκτρικής ενέργειας σε μια προσπάθεια να μετριάσει την οικονομική πίεση στους ανεξάρτητους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας , ανακοίνωσε τη Δευτέρα.
«Οι υψηλότερες τιμές αύξησαν το κόστος των εγγυήσεων που απαιτούνται από τον [TSO] Red Electrica για να λειτουργήσει στην αγορά. Αυτό επιδεινώνεται από τη δυσκολία εξασφάλισης εγγυήσεων η οποία θέτει σε κίνδυνο τη δραστηριότητα των εταιρειών και επηρεάζει τον ανταγωνισμό», ανέφερε η CNMC σε ανακοίνωση.

Η εκτίναξη των ευρωπαϊκών τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας άσκησε μεγάλη πίεση στους ανεξάρτητους λιανοπωλητές ηλεκτρικής ενέργειας, θέτοντας «σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα πολλών εξ αυτών», πρόσθεσε.

Η ρυθμιστική αρχή αφαίρεσε τις ταυτόχρονες απαιτήσεις, όπως ορισμένες ημερήσιες εγγυήσεις που καλύπτονταν ήδη από μηνιαίες εξασφαλίσεις.

Tα margin calls για συμμετέχοντες στη χονδρική αγορά έχουν αυξηθεί λόγω των ενισχυμένων τιμών εν μέσω συμπίεσης της προσφοράς φυσικού αερίου που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αυτό ώθησε ορισμένες κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη να παρέχουν πιστωτικές διευκολύνσεις για να αποτρέψουν τον κίνδυνο αφερεγγυότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης