Τελευταία Νέα
Ενέργεια

S. Xempestrait (Γερμανία): Η ζημιά στους αγωγούς δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια

S. Xempestrait (Γερμανία): Η ζημιά στους αγωγούς δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια
H ζημιά στους αγωγούς δεν έχει επίδραση στην προμήθεια φυσικού αερίου της Γερμανίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Επιμένει η Γερμανία πως οι ζημιές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που είχαν ως αποτέλεσμα διαρροές στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας δεν προέρχονται από φυσικά αίτια.

Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι το πρόβλημα στους αγωγούς οφείλεται σε φυσικά αίτια, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Stephen Xempestrait, αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει πληροφορίες περί σχετικής προειδοποίησης από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, η CIA είχε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι τη γερμανική κυβέρνηση για πιθανή ζημιά στον αγωγό.

Ο κ. Xempestrait διαβεβαίωσε πάντως ότι η ζημιά στους αγωγούς δεν έχει επίδραση στην προμήθεια φυσικού αερίου της Γερμανίας, καθώς η ροή από τον Nord Stream 1 έχει σταματήσει εδώ και εβδομάδες, ενώ ο Nord Stream 2 δεν λειτούργησε ποτέ. Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για το περιστατικό και τις πιθανές συνέπειες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης