Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σταϊκούρας: Ο δημοσιονομικός χώρος εξαντλήθηκε

Σταϊκούρας: Ο δημοσιονομικός χώρος εξαντλήθηκε
Το δυσμενές σενάριο, θα ταράξει την οικονομία και θα οδηγήσει την Ευρώπη σε ύφεση το 2023
Σαφή προειδοποίηση για τα περιθώρια ελιγμών της ελληνικής οικονομίας απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών διαμηνύοντας ότι ο υφιστάμενος δημοσιονομικός χώρος εξαντλήθηκε με τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι χρειάζονται «πολεμοφόδια» για τη στήριξη της οικονομίας σε περίπτωση που χρειαστεί καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
«Πρέπει να έχουμε μία αίσθηση της πραγματικότητας. Αυτός είναι ο δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος εξαντλήθηκε για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις γενναιόδωρα, δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους και όλα τα κοινωνικά στρώματα. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε έχοντας τον δημοσιονομικό χώρο. Στο πετρέλαιο θέρμανσης και με την μείωση στην αντλία, και με το επίδομα θέρμανσης που είναι πολύ γενναίο, για πρώτη φορά είναι στα 300 εκατ. ευρώ. Εάν αφήναμε την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, το ποσό είναι περίπου στα 100 εκατ. ευρώ», είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Mega.
 
«Η οικονομία έχει μία δυναμική. Η δυναμική της οικονομίας εξαρτάται από την πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται μέσα από τις διαδοχικές κρίσεις. Και από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο. Σήμερα που συζητάμε ο δημοσιονομικός χώρος εξαντλήθηκε σε αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Το τι θα γίνει σε έναν μήνα, σε 2-3 μήνες ή το 2023, θα το έχουμε ως εικόνα με τον προϋπολογισμό που θα καταθέσουμε την Δευτέρα, αλλά κάνεις δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν οι τιμές στο φυσικό αέριο. Άρα, θα πρέπει να έχουμε πάντα εφόδια και "πολεμοφόδια" για να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την οικονομία εάν χρειαστεί», τόνισε σχετικά με τον δημοσιονομικό χώρο και τα μέτρα στήριξης ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης