Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Putin: Οι Αμερικανοί και οι Συμμαχοί τους ανατίναξαν τον αγωγό Nord Stream στον βυθό της θάλασσας

Putin: Οι Αμερικανοί και οι Συμμαχοί τους ανατίναξαν τον αγωγό Nord Stream στον βυθό της θάλασσας
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους τονίζοντας ότι «άρχισαν να καταστρέφουν την πανευρωπαϊκή υποδομή ενέργειας
Σχετικά Άρθρα
Κατηγόρησε ευθέως ο Βλάντιμιρ Πούτιν τους Δυτικούς Συμμάχους και τις ΗΠΑ για το σαμποτάζ του Nord Stream, σύμφωνα με το REUTERS.
Παράλληλα η Ευρώπη αποφάσισε κατά την Σύνοδο Κορυφής να προχωρήσει σε στρες τεστς για τις υποδομες της.

«Οι κυρώσεις δεν αρκούν για τους Αγγλοσάξονες. Έχουν περάσει σε δολιοφθορά… οργανώνοντας εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που εκτείνονται στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους τονίζοντας ότι «άρχισαν να καταστρέφουν την πανευρωπαϊκή υποδομή ενέργειας», είπε ο Πούτιν. «Είναι σαφές σε όλους ποιος θα έχει οφέλη από αυτό. Φυσικά, αυτός που ωφελείται το έκανε».

Ο Λευκός Οίκος έχει απέρριψε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι βρίσκεται πίσω από τα επεισόδια.

Καλεί το Κίεβο σε συνομιλίες

Προέτρεψε την Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για τον τερματισμό των μαχών, αλλά προειδοποίησε αυστηρά ότι η Ρωσία δεν θα παραδώσει ποτέ τον έλεγχο των τεσσάρων περιοχών.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Δύση ότι τροφοδοτεί τις εχθροπραξίες ως μέρος του σχεδίου της να μετατρέψει τη Ρωσία σε «αποικία» και αρνήθηκε ότι επιδιώκει την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης.

“Ο λαός έκανε την επιλογή του στα δημοψηφίσματα για τα εδάφη της Ουκρανίας” τόνισε ο Πούτιν στη φιέστα ενώπιον εκατοντάδων μελών του πολιτικού προσωπικού της Μόσχας. “Αυτή είναι η βούληση εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό είναι δικαίωμά τους. Το πρώτο τους δικαίωμα, που κατοχυρώνεται στο άρθρο 1 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, είναι το δικαίωμα να αποφασίζουν μόνοι τους για τη μοίρα τους” πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ υπέβαλαν κυρώσεις στο Νόβακ.
Την ίδια ώρα η Ουκρανία υπέβαλε αίτημα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης