Ενέργεια

Η «απολογία» της Gazprom στην Eni για τις μηδενικές ροές φυσικού αερίου

Η «απολογία» της Gazprom στην Eni για τις μηδενικές ροές φυσικού αερίου
Η Gazprom διέκοψε πλήρως την αποστολή φυσικού αερίου στην Eni από την 1η Οκτωβρίου, επικαλούμενη «αδυναμία μεταφοράς του αερίου μέσω της Αυστρίας»
Σχετικά Άρθρα

Η Gazprom ενημέρωσε τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο Eni ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την προμήθεια φυσικού αερίου για τις 4 Οκτωβρίου λόγω αδυναμίας αποστολής φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις μηδενικές ροές, μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Eni, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου στην Ιταλία, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δεν θα παραλάβει καμία ποσότητα του φυσικού αερίου που έχει παραγγείλει από την ρωσική Gazprom στις 2 Οκτωβρίου και ότι η κατάσταση θα παρέμενε στάσιμη μέχρι και χθες (4/10).

Ειδικότερα, η Gazprom διέκοψε πλήρως την αποστολή φυσικού αερίου στην Eni από την 1η Οκτωβρίου, επικαλούμενη «αδυναμία μεταφοράς του αερίου μέσω της Αυστρίας», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο ιταλικός κολοσσός.

Τέλος, στην Βιέννη, η διαχειρίστρια E-Control  ανακοίνωσε ότι αυτές οι νέες ρυθμίσεις, που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, ήταν γνωστές σε όλους τους παράγοντες της αγοράς εδώ και μήνες και ότι περιμένει από όλους να συμμορφωθούν και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υποχρεώσεών τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης