Ενέργεια

Την Παρασκευή (14/10) η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης - Πότε ανοίγει η πλατφόμα «myΘέρμανση» για τις αιτήσεις

Την Παρασκευή (14/10) η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης - Πότε ανοίγει η πλατφόμα «myΘέρμανση» για τις αιτήσεις
H πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει έως τις αρχές Νοεμβρίου

Με την τιμή να κυμαίνεται σε 1,40 έως 1,55 ευρώ ανά λίτρο μετά την επιδότηση των 25 λεπτών στην αντλία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Πέρυσι τέτοια εποχή, η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης έγινε, χωρίς επιδότηση, στο 1,16 ευρώ το λίτρο ενώ πριν το κλείσιμο της χειμερινής σεζόν η τιμή του πετρελαίου άγγιξε το 1,60 ευρώ το λίτρο, με αποτέλεσμα το κόστος αγοράς να είναι απαγορευτικό για όσους ήθελαν να γεμίσουν προκαταβολικά τις δεξαμενές για το φετινό χειμώνα.

Στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν την  υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις, τους δικαιούχους, το κατώτερο και ανώτερο ποσό του επιδόματος θέρμανσης και τα νοικοκυριά που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα  θέρμανσης.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες ενώ η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει έως τις αρχές Νοεμβρίου. Οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης θα «τρέξουν» τον Δεκέμβριο και στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι τα περισσότερα νοικοκυριά που θα έχουν αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης να δουν το ποσό του επιδόματος που δικαιούνται στον τραπεζικό λογαριασμό τους μέχρι τα Χριστούγεννα ή το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης