Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Cavusoglu: Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, εμείς θα απαντήσουμε

Cavusoglu: Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, εμείς θα απαντήσουμε
«Η Ελλάδα είναι ήδη αξιολύπητη» είπε μεταξύ άλλων

Κάθε μέρα και μια πρόκληση από την Τουρκία, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ξεπερνά σήμερα ξανά τα όρια κλιμακώνοντας τη ρητορική ένταση.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στο TVNET αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Λιβύη και ερωτώμενος γιατί ενοχλούνται η ΕΕ, η Ελλάδα και η Αίγυπτος, απάντησε, σύμφωνα με τη «Γενίκ Σαφάκ».

«Η Ελλάδα είναι ήδη αξιολύπητη. Βρίσκονται (σ.σ.: οι Έλληνες) σε τόσο θλιβερή κατάσταση, που πηγαίνουν σε άλλες χώρες κλαίγοντας και ζητιανεύοντας. Μπορούμε να κάνουμε έρευνα, γεωτρήσεις, εμπόριο. Δεν τους αφορά», είπε και πρόσθεσε: «Η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στη Λιβύη. Η Τουρκία έχει μόνο έναν στόχο: τη σταθεροποίηση της Λιβύης».

Τσαβούσογλου και πάλι σε παραλήρημα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε, ακόμη, ότι «η Ελλάδα αισθάνεται άβολα με το να γίνεται η Τουρκία παγκόσμιος παράγοντας. Άρχισαν να λένε ανοησίες. Αυτός που ιππεύει ένα στραβό άλογο πέφτει γρήγορα. Μη λέτε συνέχεια ότι πίσω μου βρίσκονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Λέμε Kalimera (Καλημέρα). Υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία μπροστά σας. Εκτοξεύετε μίσος. Στην Ιστορία, ο Τούρκος στρατιώτης σάς έριξε στη θάλασσα, δεν μπορέσατε να το χωνέψετε και είστε εχθρικοί προς τους Τούρκους παντού. Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας ακόμη και αν ο κόσμος είναι εναντίον μας. Δεν έχει σημασία ποιος είναι».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης