Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Miller (Gazprom): Κόμβος φυσικού αερίου για την Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Miller (Gazprom): Κόμβος φυσικού αερίου για την Ευρώπη μέσω Τουρκίας
Ο Miller είπε επίσης ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους
Σχετικά Άρθρα
«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ευρώπη θα επιβιώσει τον ερχόμενο χειμώνα με τα τρέχοντα επίπεδα φυσικού αερίου που διαθέτει» επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Gazprom, Alexey Miller  σε δηλώσεις του σήμερα, Τετάρτη μιλώντας στο συνέδριο Russian Energy Week που πραγματοποιείται στην Μόσχα. Επανέλαβε επίσης, αυτό που είπε νωρίτερα και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin για την δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία πρέπει να δώσουν μια σαφή, ξεκάθαρη, πολιτική απάντηση ότι ενδιαφέρονται και θέλουν να αποκατασταθούν οι ζημιές και να δώσουν εγγυήσεις», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι η δεύτερη γραμμή του Nord Stream 2 υπέστη ζημιές επίσης στο πρόσφατο περιστατικό που είχε στόχο μεγάλους ρωσικούς αγωγούς, «αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν διαρροές αερίου».

 

Ο Miller είπε επίσης ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Putin πρότεινε τη μεταφορά του χαμένου όγκου διέλευσης αερίου μέσω των αγωγών Nord Stream στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης