Ενέργεια

Η Γερμανία ξεκίνησε να λαμβάνει φυσικό αέριο απευθείας από τη Γαλλία

Η Γερμανία ξεκίνησε να λαμβάνει φυσικό αέριο απευθείας από τη Γαλλία
Η μέγιστη χωρητικότητα της νέας σύνδεσης φυσικού αερίου είναι 100 GWh/d,

Η Γερμανία έλαβε την Πέμπτη τις πρώτες άμεσες παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Γαλλία μέσω σύνδεσης αγωγού στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που στοχεύει να βοηθήσει και τις δύο χώρες να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα εφοδιασμού με ενέργεια, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία GRTgaz.
Η Γαλλία, η οποία είναι λιγότερο εκτεθειμένη στις ρωσικές εισαγωγές από τον ανατολικό γείτονά της, καθώς οι περισσότερες ανάγκες της καλύπτονται από τη Νορβηγία και μέσω παραδόσεων LNG, θα παραδίδει αρχικά 31 γιγαβατώρες (GWh) την ημέρα, χρησιμοποιώντας έναν αγωγό στην περιοχή του Μοζέλα, δήλωσε η GRTgaz. .

Η μέγιστη χωρητικότητα της νέας σύνδεσης φυσικού αερίου είναι 100 GWh/d, ανέφερε ο φορέας εκμετάλλευσης σε ανακοίνωση.

«Αυτό είναι ένα καλό και σημαντικό σημάδι ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ . «Και δείχνει ότι με πνεύμα αλληλεγγύης μπορούν να επιλυθούν ακόμη και δύσκολα τεχνικά ζητήματα».

Αν και οι νέες ροές ακόμη και στη μέγιστη χωρητικότητα αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2% των ημερήσιων αναγκών της Γερμανίας, οι άμεσες προμήθειες από τη Γαλλία αναμένονταν με ανυπομονησία καθώς το Βερολίνο σπεύδει να βρει εναλλακτικές προμήθειες και να διατηρήσει τη βιομηχανία του ζωντανή.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τις δύο μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Γερμανία δεσμεύτηκε επίσης να παράσχει στη Γαλλία, η οποία επί του παρόντος μαστίζεται από διακοπές πυρηνικών αντιδραστήρων, επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια εάν χρειαστεί.

Ο επικεφαλής της GRTgaz, Τιερί Τρουβέ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να πει πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί το μέγιστο των 100 GWh/d.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης