Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΚΟ: Επιπλέον έκπτωση 5% μετά τα 6 λεπτά/λίτρο φέρνει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,31-1,33 ευρώ/λίτρο

ΕΚΟ: Επιπλέον έκπτωση 5% μετά τα 6 λεπτά/λίτρο φέρνει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,31-1,33 ευρώ/λίτρο
Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να απολάβουν αυτής της έκπτωσης μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

UPD (14.50): Με αφορμή την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που δημιουργεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, προχωρά σε μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να στηρίξει τη μεγάλη μερίδα των νοικοκυριών που το χρησιμοποιούν.

Συγκεκριμένα από σήμερα 14 Οκτωβρίου 2022, για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ισχύουν τα παρακάτω:

  • Μείωση της διυλιστηριακής τιμής πώλησης προς όλες τις Εταιρίες Εμπορίας με ειδική έκπτωση 0,075€ στην τελική τιμή με ΦΠΑ, επιπλέον της κρατικής επιδότησης 0,25€ με ΦΠΑ ανά λίτρο, που έχει ήδη ενσωματωθεί. Η έκπτωση θα ισχύσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να βοηθήσει τον αρχικό εφοδιασμό
  • Ειδική προσφορά από την ΕΚΟ για τους καταναλωτές που επιλέγουν να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης απευθείας από την Εταιρία, που περιλαμβάνει:
    • έκπτωση 5% στη τελική τιμή (η προσφορά ισχύει έως 21 Νοεμβρίου 2022)
    • δυνατότητα πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης με έως και 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες Ελληνικών Τραπεζών για όλη την περίοδο της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης

Με βάση τα παραπάνω, οι καταναλωτές έχουν σήμερα 14/10/2022, τη δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης από την ΕΚΟ στην τιμή των 1,312€ με ΦΠΑ ανά λίτρο.

Σημειώνεται ότι επειδή η τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται καθημερινά με βάση τις διεθνείς τιμές και την ισοτιμία Δολαρίου σε Ευρώ, ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, ωστόσο οι παραπάνω εκπτώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ, για τα προαναφερθέντα διαστήματα.

Νωρίτερα, το WEN έγραφε:

Σε επιπλέον έκπτωση 5% προχωρά η HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ) μέσω της θυγατρικής της ΕΚΟ για το πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα η τιμή του να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,31-1,33 ευρώ/λίτρο.

Κατά τον τρόπο αυτό, το καύσιμο, στο οποίο οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση από το δίκτυο της ΕΚΟ γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστικό από οικονομικής πλευράς και φθηνότερο του φυσικού αερίου.Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να απολάβουν αυτής της έκπτωσης μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου.

Η έκπτωση έρχεται σαν επιπλέον ποσοστό της τάξης του 5% στην ήδη γνωστοποιηθείσα 6 λεπτά/λίτρο που αναφέρεται σήμερα στα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για την παροχή έκπτωσης 6 λεπτών/λίτρο ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ.Αυτό σημαίνει ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από 1,44-1,46 ευρώ/λίτρο θα μειωθεί στο 1,36-1,38 ευρώ/λίτρο. Με την επιπλέον έκπτωση του 5%, η τελική τιμή θα είναι 1,31-1,33 ευρώ/λίτρο.

Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στο πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές που κάνουν χρήση οι εταιρείες για τις δικές τους ανάγκες.

Όπως ήταν ήδη γνωστό από σήμερα το πρωί (14/10) με έκπτωση που αποφάσισε να προσφέρει η HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ) στο παρά πέντε της έναρξης της χειμερινής σεζόν, το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε και πάλι φθηνότερο από το φυσικό αέριο. Οι εταιρείες εμπορίας άλλαξαν τους τιμοκαταλόγους τους αργά χθες το βράδυ, όταν ενημερώθηκαν από τα ΕΛΠΕ ότι τους προσφέρει έκπτωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έως και τα τέλη Οκτωβρίου, 6 λεπτά το λίτρο ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ. Ετσι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα έκανε «πρεμιέρα» στην τιμή του 1,44-1,46 ευρώ το λίτρο, τελικά, και μετά την έκπτωση των ΕΛΠΕ, θα βγει με τιμή 1,36-1,37 ευρώ το λίτρο και θα διαμορφωθεί οριακά χαμηλότερα από την τιμή του φυσικού αερίου για το σύνολο των καταναλωτών και αρκετά χαμηλότερα για τους καταναλωτές που θα λάβουν και την επιδότηση βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Με τη νέα έκπτωση του 5% η τιμή διαμορφώνεται ακόμη χαμηλότερα στο 1,31-1,33 ευρώ/λίτρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης