Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εrdogan: Kατάλληλο μέρος η Θράκη για το hub αερίου που συμφωνήσαμε με τον Πούτιν

Εrdogan: Kατάλληλο μέρος η Θράκη για το hub αερίου που συμφωνήσαμε με τον Πούτιν
Ισχυροποιείται η συμμαχία με Putin κατά της Δύσης
Με την κατασκευή ενεργειακού hub για τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη απαντά η Τουρκία στη δημιουργία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα.

Ισχυροποιώντας τη συμμαχία του με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, και στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα αλλά και τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, έδωσε εντολή για να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του ενεργειακού hub. Πρόκειται για μια εξέλιξη αποτελεί ακόμα ένα σημάδι για την ισχυροποίηση της συμμαχίας Τουρκίας και Ρωσίας σε μια περίοδο όπου η Τουρκία εκτοξεύει πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας, ενώ την ίδια στιγμή, η Δύση έχει βυθιστεί σε ενεργειακή κρίση με τη Ρωσία να τροφοδοτεί με το σταγονόμετρο φυσικό αέριο.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Καζακστάν, όπου συναντήθηκε με τον Putin, ο Erdogan έκανε αναφορά στην Αλεξανδρούπολη, στην παρουσία στρατού στα ελληνικά νησιά και επανέλαβε το «μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά».

Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος δεν είχε προβεί σε δηλώσεις για το φυσικό αέριο τις προηγούμενες ημέρες, το έκανε σήμερα κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από το Καζακστάν.

Όταν ρωτήθηκε για τα λόγια του Ρώσου προέδρου, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, είπε: «Μπορεί να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κέντρο φυσικού αερίου στην Τουρκία για την Ευρώπη. Όπως αναφέρθηκε, η Θράκη θεωρείται ως το πιο κατάλληλο μέρος για τη δημιουργία τέτοιου κέντρου. Έχουμε δώσει εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και το αρμόδιο όργανο από τη ρωσική πλευρά να πραγματοποιήσουν κοινή μελέτη μαζί με τον κ. Putin. Θα κάνουν αυτή τη δουλειά εκεί. Ελπίζω ότι θα δημιουργήσουμε αυτό το κέντρο διανομής εκεί, όπου είναι το καταλληλότερο μέρος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης