Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη 3,4% για τον Nasdaq, 2,6% για τον S&P και 1,2% για τον energy sector

Wall Street: Κέρδη 3,4% για τον Nasdaq, 2,6% για τον S&P και 1,2% για τον energy sector

553 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς η ανακοίνωση αποτελεσμάτων αμβλύνει τους φόβους των επενδυτών κενώ οι τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν ράλι ανάκαμψης.

Ο Dow Jones κέρδισε 553 μονάδες ή 1,87% στις 30,188 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 2,65% στις 3,678 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κερδίσε 1,24% στις 625,15 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,43% στις 10,675 μονάδες.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι μετοχές βρίσκονται κοντά στα χαμηλά του έτους και ο S&P 500 έχει υποχωρήσει σε τέσσερις από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Οι μεγάλες κινήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν τροφοδοτήσει μια αίσθηση ανησυχίας στη Wall Street, αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι η αγορά αναμένεται να ανακάμψει.

«Ο κινητός μέσος όρος των 200 εβδομάδων είναι ένα σοβαρό κατώτατο όριο υποστήριξης έως φθάσει επισήμως μια ύφεση », δήλωσε ο Mike Wilson της Morgan Stanley.

Η ισχυρή ημέρα του Nasdaq βοήθησε μερικά ονόματα τεχνολογίας, με το Zoom Video να κερδίζει 6%.

Εν τω μεταξύ, η σεζόν των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι επενδυτές παρακολουθούν εάν οι επιχειρήσεις θα έχουν σημαντικές αναθεωρήσεις προς τα κάτω στις προοπτικές τους ενόψει του πεισματικά υψηλού πληθωρισμού και της οικονομικής επιβράδυνσης.

Η Bank of America τη Δευτέρα ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οδηγώντας τη μετοχή σε άνοδο 6%.
Η Bank of New York Mellon δημοσίευσε επίσης αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και οι μετοχές της έκαναν άλμα άνω του 5%.

Πολλά αξιόλογα ονόματα τεχνολογίας ανακοινώνουν αποτελέσματα επίσης αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Netflix
Ένας άλλος παράγοντας στις κινήσεις της Δευτέρας ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, όπου ο νέος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε ότι σχεδόν όλες οι προγραμματισμένες φορολογικές περικοπές θα καταργηθούν. Η λίρα διαπραγματεύτηκε περισσότερο από 1% υψηλότερα σε σχεδόν 1,135 δολάρια ανά δολάριο ΗΠΑ και το δημόσιο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε απότομα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης