Ενέργεια

Διαχειριστής δικτύου της Γαλλίας: Οι απεργίες της EDF θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες για τον χειμερινό εφοδιασμό

Διαχειριστής δικτύου της Γαλλίας: Οι απεργίες της EDF θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες για τον χειμερινό εφοδιασμό
Η RTE μείωσε το εύρος προβλέψεών της για διαθεσιμότητα ρεύματος για αυτόν τον μήνα και για τον Νοέμβριο

Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου της Γαλλίας RTE προειδοποίησε την Τρίτη ότι οι παρατεταμένες απεργίες που καθυστερούν την επανεκκίνηση ορισμένων αντιδραστήρων στον όμιλο πυρηνικής ενέργειας EDF θα μπορούσαν να έχουν «βαριές συνέπειες» για τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας τον ερχόμενο χειμώνα.
Η RTE μείωσε το εύρος προβλέψεών της για διαθεσιμότητα ρεύματος για αυτόν τον μήνα και για τον Νοέμβριο με βάση τον αποκλεισμό ορισμένων από τους αντιδραστήρες της EDF μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με προηγούμενη έκθεση που δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο.

Η RTE εξακολουθεί να διατηρεί την προσδοκία της ότι η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας της Γαλλίας θα αυξηθεί μεταξύ 40 και 45 gigawatt (GW) τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο από 25-30 GW στα τέλη Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σημείωσε ότι οι απεργίες, οι οποίες καθυστέρησαν την προγραμματισμένη επανεκκίνηση ορισμένων αντιδραστήρων από δύο έως τρεις εβδομάδες, έθεσαν ήδη ένα ερωτηματικό σχετικά με τη διαθεσιμότητα ρεύματος για τον Νοέμβριο.

«Ένα παρατεταμένο κοινωνικό κίνημα θα έχει βαριές συνέπειες για το βασικό κομμάτι του χειμώνα», ανέφερε.

Ωστόσο, η RTE πρόσθεσε ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, προσαρμοσμένη στις καιρικές συνθήκες, μειώθηκε κατά 3-4% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τους πρώτους έξι μήνες του έτους, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας και της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας που ανάγκασαν ορισμένες επιχειρήσεις να κλείσουν ή να καθυστερήσουν την παραγωγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης