Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 0,9% κέρδισε ο Nasdaq και 1,1% ο S&P

Wall Street: 0,9% κέρδισε ο Nasdaq και 1,1% ο S&P
341 μονάδες κέριδε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να συνεχίσουν το ράλι της Δευτέρας εν μέσω μιας πολυάσχολης εβδομάδας εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο Dow Jones κέρδισε 341 μονάδες ή 1,13% στις 30,527 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,16% στις 3,720 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,78% στις 629,88 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,90% στις 10,772 μονάδες.

Οι δείκτες ήταν υψηλότεροι στις αρχές της διαπραγμάτευσης, με τον Dow να κερδίζει περισσότερες από 600 μονάδες, αλλά ξεπέρασε τα υψηλά του καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν. Ο Nasdaq έγινε για λίγο αρνητικόςπριν η αγορά ανακάμψει από τα χαμηλά της.

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα την Τρίτη συνέβαλαν στην επέκταση του ράλι που ξεκίνησε τη Δευτέρα. Η Goldman Sachs σημείωσε άνοδο 3% αφού τα ισχυρά αποτελέσματα συναλλαγών βοήθησαν την επενδυτική τράπεζα να ξεπεράσει τις προσδοκίες για κέρδη και έσοδα.
Η Lockheed Martin σημείωσε επίσης άνοδο περισσότερο από 5% αφού τα κέρδη ανά μετοχή της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Η Salesforce σημείωσε άνοδο σχεδόν 4% αφού ο ακτιβιστής Starboard Value LP ανακοίνωσε μερίδιο στον κολοσσό λογισμικού, ενισχύοντας τον Dow. Οι μετοχές της Colgate-Palmolive κέρδισαν σχεδόν 2% αφού το Third Point του Dan Loeb απέκτησεμερίδιο στην εταιρεία, ανέφερε ο David Faber του CNBC.

Η Wall Street ξεκίνησε δυναμικά την εβδομάδα, καθώς ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,43% τη Δευτέρα την καλύτερη μέρα του από τις 27 Ιουλίου.

«Τα κέρδη του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν σταθερά στην ανθεκτική αγορά εργασίας και στην επαναλειτουργία του Covid. Η αποτίμηση των μετοχών πιθανότατα θα παραμείνει συνδεδεμένη με τη ρητορική και τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας, τα οποία γίνονται σταδιακά λιγότερο αρνητικά. », δήλωσε ο Dubravko Lakos-Bujas, επικεφαλής της παγκόσμιας μακροοικονομικής έρευνας της JPMorgan, σε σημείωμα προς τους πελάτες.
«Την επόμενη χρονιά, ωστόσο, αναμένουμε ένα πιο δύσκολο σκηνικό κερδών σε σχέση με τις τρέχουσες προσδοκίες», πρόσθεσε.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν λόγω των φόβων για υψηλότερη προσφορά στις ΗΠΑ εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης και χαμηλότερης ζήτησης καυσίμων στην Κίνα.

Περί τις 10:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε κατά 1,7% στα 90,04 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσεκατά 3%, στα 82,90 δολ.

Η προοπτική της ζήτησης καυσίμων της Κίνας επιβάρυνε το κλίμα αφού ο κορυφαίος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο καθυστέρησε την κυκλοφορία των οικονομικών δεικτών που αρχικά είχε προγραμματιστεί να δημοσιευθούν την Τρίτη. Δεν δόθηκε ημερομηνία για αναπρογραμματισμένη κυκλοφορία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης