Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2,3% για τον Nasdaq και τον S&P, 2,8% πάνω ο energy sector

Wall Street: Άνοδος 2,3% για τον  Nasdaq και τον S&P, 2,8% πάνω ο energy sector

749 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα εταιρικά αποτελέσματα και τις προοπτικές για αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο Dow Jones κέρδισε 749 μονάδες ή 2,47% στις 31,083 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,38% στις 3,753 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 2,8% στις 668,20 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,31% στις 10,859 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από τα υψηλά τους το πρωί της Παρασκευής μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed ανησυχούν για υπερβολική σύσφιξη με μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων. Αυτή η έκθεση φάνηκε να ενισχύει επίσης τις μετοχές.

Οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την πτώση των μετοχών σε bear market φέτος και οι traders συνέχισαν να αυξάνουν τις εκτιμήσεις τους για το πού θα σταματήσει η Fed.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά μια παύση από την Fed. Όχι τόσο για να αποκηρύξουν εντελώς μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων, αλλά ότι απλώς θα έλεγαν ότι κάθε συνάντηση είναι ζωντανή και αν τα δεδομένα πάνε καλά, μετά το πρώτο εξάμηνο του '23 δεν χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Stifel, Barry Bannister.
Ακόμη και με την αντιστροφή της αγοράς ομολόγων της Παρασκευής, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από το 4,2%, επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία φορά το 2008. Ωστόσο, οι μέσες τιμές των βασικών μετοχών αυξάνονται περισσότερο από 4% την εβδομάδα.

«Νομίζω ότι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η αγορά ήταν λίγο υπερπουλημένη τεχνικά. Και όπως έχουμε δει τόσες πολλές φορές στο παρελθόν, όταν τα πράγματα γίνονται αρκετά αρνητικά, γίνεται κάποιου είδους αντίθετος δείκτης για ανάκαμψη», δήλωσε ο Randy Frederick, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και παραγώγων στο Schwab Center for Financial Research.

«Αλλά όπως κάθε άλλη αναπήδηση που είχαμε, δεν διατηρήθηκε πολύ καλά. ... Μια αναπήδηση σήμερα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Αν συμβεί, υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι περισσότερο από μία ή δύο μέρες», πρόσθεσε ο Frederick.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν στο επίκεντρο την Παρασκευή, με την Goldman Sachs να κερδίζει 3,9% και την JPMorgan Chase να σημειώνει άνοδο 3,5%.

Στον τομέα της τεχνολογίας, η εταιρεία κοινωνικών μέσων Snap σημείωσε πτώση 31% αφού ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα 1,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τις προσδοκίες. Αυτά τα έσοδα αντιπροσωπεύουν ετήσια αύξηση μόλις 6%. Τα μέσα έσοδα ανά χρήστη, μια βασική μέτρηση για την εταιρεία, μειώθηκαν κατά 11% στα 3,11 $.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης