Ενέργεια

Στη Shell μερίδιο 9% έργου ανάπτυξης LNG του Κατάρ

Στη Shell μερίδιο 9% έργου ανάπτυξης LNG του Κατάρ
Περίπλοκο είναι το προσωρινό ανώτατο όριο τιμών για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον CEO της Shell, Ben van Beurden

Η Shell επενδύει στο τελευταίο project ανάπτυξης υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, λίγους μήνες μετά την αγορά που πραγματοποίησε σε ένα άλλο από τα έργα επέκτασης της χώρας του Κόλπου σε αυτόν τον τομέα.

Συγκεκριμένα, η Shell θα αποκτήσει μερίδιο 9,375% στο North Field South, το οποίο θα επεκτείνει την ικανότητα παραγωγής LNG του Κατάρ κατά 16 εκατομμύρια τόνους ετησίως, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Σαάντ Αλ – Κααμπί, στην τελετή υπογραφής στη Ντόχα την Κυριακή.

Η TotalEnergies εντάχθηκε στο έργο τον Σεπτέμβριο, επίσης με μερίδιο 9,375% αξίας περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κααμπί είχε δηλώσει ότι το Κατάρ πουλά μια συνδυασμένη συμμετοχή 25% σε τέσσερις εταιρείες, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι δύο εξ αυτών.

Σχολιάζοντας το προσωρινό ανώτατο όριο τιμών για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden, δήλωσε ότι οι πολιτικοί της ΕΕ συνειδητοποιούν ότι το σχέδιο είναι περίπλοκο.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα διευθετηθεί με κατάλληλο και υπεύθυνο τρόπο που θα ωφελήσει πραγματικά τόσο τις αγορές όσο και τους καταναλωτές στην Ευρώπη», είπε κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να μειώσει τη ζήτηση για φυσικό αέριο από τη βιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης