Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Tesla: Μείωση στις τιμές των οχημάτων της στην Κίνα

Tesla: Μείωση στις τιμές των οχημάτων της στην Κίνα
Η Tesla μείωσε την τιμή των οχημάτων Model 3 και Model Y στην Κίνα

Οι μετοχές της Tesla υποχωρούν στις προσυνεδριακές συναλλαγές τη Δευτέρα, καθώς η εταιρεία μείωσε την τιμή ορισμένων οχημάτων της στην Κίνα.Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση έως περίπου και 3% πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Η Tesla μείωσε την τιμή των οχημάτων Model 3 και Model Y στην Κίνα, μια από τις πιο κρίσιμες αγορές της εταιρείας, όπως μετέδωσε το CNBC.

Η τιμή εκκίνησης για το Model 3 μειώθηκε στα 265.900 κινεζικά γουάν (36.615 δολάρια) από 279.900 γουάν. Παράλληλα, το Model Y κοστίζει πλέον 288.900 γουάν έναντι της προηγούμενης τιμής που ήταν στα 316.900 γουάν.

Οι μειώσεις των τιμών αντιστρέφουν εν μέρει ορισμένες από τις αυξήσεις των τιμών που αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει η Tesla νωρίτερα φέτος στην Κίνα και τις ΗΠΑ λόγω της αύξησης του κόστους των πρώτων υλών.

Ο Εlon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, προειδοποίησε τον Μάρτιο ότι η εταιρεία "βλέπει σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις στις πρώτες ύλες και τα logistics".

Οι μειώσεις των τιμών έρχονται επίσης αφού ο Μusk δήλωσε ότι βλέπει στοιχεία ύφεσης στην Κίνα. "Η Κίνα βιώνει ένα είδος ύφεσης" κυρίως στις αγορές ακινήτων, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μασκ την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης