Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον Nasdaq και 1,2% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον Nasdaq και 1,2% για τον S&P

418 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αυξήσουν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας και στάθμισαν τις τελευταίες κινήσεις των επιτοκίων.

Ο Dow Jones κέρδισε 418 μονάδες ή 1,34% στις 31,500 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,2% στις 3,797 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,4% στις 670,47 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,86% στις 10,952 μονάδες.

Οι επενδυτές θα παρακολουθλησουν τα αποτελέσματα από τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple, η Alphabet, η Amazon και η Microsoft αυτή την εβδομάδα. Η Wall Street θα παρακολουθήσει επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με τα κέρδη και κατά την άποψή μας, τα κέρδη έρχονται, ίσα ή κάτω από τις προσδοκίες», δήλωσε ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας της U.S. Bank. Είπε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια δίνουν επίσης τον τόνο, αλλά οι επενδυτές προσκολλώνται επί του παρόντος στα κέρδη και τις μελλοντικές οδηγίες κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των αναφορών.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας από την προηγούμενη πτώση. Τελευταία διαπραγματεύτηκε άνοδο περίπου 1 μονάδα βάσης στο 4,225%. Η απόδοση 2 ετών επίσηςήταν σχεδόν σταθερή στο 4,494%.

Οι κινήσεις έρχονται μετά από μια ακόμη ασταθή εβδομάδα για τις μετοχές καθώς η σεζόν αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου είναι σε εξέλιξη. Οι κύριοι δείκτες είχαν τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη τους από τον Ιούνιο, με τον Dow να σημειώνει άνοδο 4,9%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 4,7% και 5,2% αντίστοιχα.

Ένα μέρος αυτών των κερδών σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν ο Dow σημείωσε ράλι πάνω από 700 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο περίπου 2,3% ο καθένας. Οι επενδυτές αντέδρασαν στα εταιρικά κέρδη και σε μια έκθεση της Wall Street Journal που έδειχνε ότι ορισμένα στελέχη της Fed ανησυχούσαν για τις υπερβολικές αυξήσεις των επιτοκίων.

«Αυτό που είναι μοναδικό για αυτήν την εβδομάδα είναι, φυσικά, ότι ξεκινάμε από ψηλά», δήλωσε η Kelsey Mowrey, πρόεδρος της Motley Fool Asset Management. «Αυτά τα ισχυρά δεδομένα για τις θέσεις εργασίας, νομίζω, έδωσαν στη Fed τα πυρομαχικά που χρειάζονται για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια, αλλά τα νέα την Παρασκευή ταρακούνησαν πραγματικά την αγορά με θετικό τρόπο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης